9994

Special

Broodje Aap

Véras, Droom Dit, Lena Hessels, Poezieboys, De Witte Kunst, eigenzinnig en meer...

Koop tickets

“Broodje aap” een anekdote die iedereen rondvertelt als een werkelijk gebeurd verhaal. Niemand weet of dit echt is gebeurd.

Wat wij jou wel kunnen verzekeren is dat dit Broodje Aap van begin tot eind gaat gebeuren! JA, er vindt een tof festival plaats. JA, met echt een supervette line-up. JA, het wordt een bijzondere combi van muziek, poëzie, film en theater. JA, dat is in de Boekenweek. JA, het is op twee mooie locaties. JA, je moet al je vrienden meenemen. JA, jij moet er bij zijn. JA, een kaartje voor het hele programma kost maar €11. Echt waar.

Je kunt zelf bepalen wanneer jij bij MIMIK of bij Burgerweeshuis wilt zijn! Bekijk de timetable en stel je ideale avond samen.

LOCATIE MIMIK
19:30 – 21:00 uur – korte films
20.00 – 21.30 uur – De Poezieboys met Pussynight

KORTE FILMS 19:30 – 21:00 UUR
We hebben 9 films uitgekozen van 2:40 tot 15:40 minuten. Verwacht humor, animatie, documentaire en mini-speelfilms! Na elke korte film kun je de zaal in of uit.

DE POEZIEBOYS MET PUSSYNIGHT – 20.00 – 21.30 UUR
De Poezieboys, dat zijn Jos Nargy en Joep Hendrikx. Samen brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken. Iedere Poeziebar nodigen zij verschillende dichters uit met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! 
Met livemuziek van Nick Feenstra! van de legendarische garagejazzband Kruidkoek.
In de poeziebar zie je:
Erik de Boer
Erik de Boer is beeldend kunstenaar en performer. Zijn poëzie zit vol taal-, woord- en klankspelingen. Met zijn gedichten wil hij je vriendelijk vervreemden.
Willie Darktrousers
Het onweerde en de regenboog stond aan de hemel toen Willie Darktrousers geboren werd. De vroege lente, gele anjelieren langs de kant van een doodlopende weg, een potvis, de hondsdolle melkman en blauwe gehakt van de slager. Met een gitaar van de zolder zingt hij onheilsfolk en rammelpop.
Michelle Samba
Michelle won eerder de Talentprijs van het Cultuurfonds Fryslân en was o.a. te zien naast Claudia de Breij in haar voorstelling Hier Ben Ik.
Vera Bon
Diepe bassen, kapotte synthes, dromerige zanglijnen en heldere taal. Vera Bon draait er niet omheen: een mensenleven piep en kraakt. Zowel live als op de plaat zoekt ze de rauwe randjes op.
 

LOCATIE BURGERWEESHUIS
17:30 – 19:00 café - Eigenzinnig
18:45 – 19:30 zaal – Toverberg
19:30 – 20:15 zaal - Véras
20:30 – 21:15 zaal - De Witte Kunst
21:30 – 22:30 zaal - Droom Dit
22:25 – 22:45 zaal - Lena Hessels

EIGENZINNIG 17:30 – 19:00 UUR (CAFÉ)
Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt een laagdrempelige plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen.

TOVERBERG 18:45 – 19:30 UUR (ZAAL)
Na twee Engelstalige albums heeft Toverberg zijn eigenlijke vorm gevonden als Nederlandstalige zanger-liedschrijver. Hij begon zijn muzikale carrière als bassist bij de indie rockband Go Back To The Zoo en speelde later in de punk band St.Tropez.
Als solist treedt de singer/songwriter nu op met Nederlands repertoire. Ontwapenende liedjes, intiem maar liedjes over grote onderwerpen.

VÉRAS 19:30 – 20:15 UUR (ZAAL)
Véras Fawaz is YouTuber, presentator en clipmaker voor onder meer Bizzey, Yung Nnelg en Faberyayo. Sinds een paar jaar ontwikkelt hij zich vooral als DIY songschrijver. Als een Spinvis voor een nieuwe generatie. Hij brengt eerlijke, poëtische teksten over impressionistische beats. Hoop, verlies, hemel en hel wisselen elkaar af.

DE WITTE KUNST – 20:30 – 21:15 UUR (ZAAL)
Nederlandstalig synthpopduo De Witte Kunst zet je regelmatig op het verkeerde been. Hun muziek klinkt verraderlijk frivool en hun shows zijn knotsgekke verkleedpartijen, maar daarachter schuilen diepgewortelde angsten.

DROOM DIT 21:30 – 22:30 UUR (ZAAL)
Droom Dit maakt Nederlandstalige poëtische teksten over seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende

LENA HESSELS 22:25 – 22:45 UUR (ZAAL)
Lena Hessels ging als dochter van Terrie Hessels, gitarist van de roemruchte impro-punkband The Ex, regelmatig mee op tour. Het heeft even geduurd voor ze haar rockjas durfde uit te trekken en besloot het over een andere boeg te gooien. Vorig jaar dook ze de studio in met producer Tender Blom (gitarist Pip Blom) en de vier duistere electropopsongs die daaruit voortkwamen, markeren een nieuw begin in de prille, maar veelbelovende muziekcarrière van Hessels.
 


Kaartverkoop via Burgerweeshuis.
Deuren open: 17:00 uur
Aanvang: vanaf 17:30 uur

 

Ook interessant voor jou

Katinka Polderman
zo 07-05

Katinka Polderman

Ludwig Bindervoet
do 30-03

Ludwig Bindervoet

Luan Buleshkaj
vr 14-04

Luan Buleshkaj

10467