7459

Theater

Sadettin K.

SHOW ME THE MONEY

Koop tickets
  • za 01-04
    20:30
    Theaterzaal
    € 21,50

‘Ik bezit dus ik besta’ 
Sadettin duikt in SHOW ME THE MONEY in de wereld van het geld. Of beter gezegd: zijn geld.

Geld speelt -zoals bij misschien wel meer mensen- een grote rol in zijn leven. Als we eerlijk zijn: een te grote rol. Of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid: zijn leven wordt erdoor beheerst. Als hij het heeft, wil hij het uitgeven, maar steeds als hij bij een kassa afrekent hoopt hij dat hij niet te veel heeft gekocht. 

Een geheim dat hier verklapt mag worden: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is GELD. Zijn vader verliet Turkije voor het geld van Nederland. Misschien is Sadettin er daarom wel zo door geobsedeerd. Misschien is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen, zo veel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn in het leven als compensatie voor de offers van zijn ouders? En is dat misschien wat we allemaal aan het doen zijn, een schuld aan onze ouders terugbetalen? 

Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin in SHOW ME THE MONEY antwoord te vinden op deze moeilijke vragen.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz
muziek Kaspar Schellingerhout
dramaturgie Liet Lenshoek
decor Sacha Zwiers
kostuums Lotte Goos
licht Gé Wegman

Ook interessant voor jou

Laura van Dolron
za 08-04

Laura van Dolron

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Via Rudolphi Producties
vr 21-04

Via Rudolphi Producties