In de herfstvakantie

Cinekid

Cinekid

Cinekid Festival 2022 komt eraan!

Laat je verwonderen op Cinekid Festival 2022! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer.

Kom deze herfstvakantie naar de 36ste editie van Cinekid Festival in MIMIK 
Van 15 tot 23 oktober kijk je hier de mooiste films en series en zijn er heel veel leuke activiteiten!


 

zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober

Cinekid is het grootste filmfestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en uitdagende workshops. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

 

zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober

Workshops & activiteiten

Workshops & activiteiten

Workshop Animatieplaats | 4+

MA 17 T/M DO 20 OKT


Breng je fantasie tot leven met een zelfgemaakt animatiefilmpje! Bedenk, knutsel en animeer je eigen stop-motion filmpje 

Van 17 t/m 20 oktober kun je volop bezig in onze foyer. Meedoen is gratis en je kunt gewoon binnenlopen. 

Programma: 
17 en 18 oktober | 10:00 tot 13:00 uur: Knor (4+) 
17 en 18 oktober | 13:00 tot 16:00 uur: Animatieplaats (6+) 
19 en 20 oktober | 10:00 tot 13:00 uur: Clip & Klaar (4+) 
19 en 20 oktober | 13:00 tot 16:00 uur: Knor (4+)

Bezoek onze Animatieplaats en neem een duik in de wereld van illustratie en animatie!

Workshop Animatieplaats | 4+

Pyjama Ontbijt + Film | 4+ & 6+

WO 19 EN ZA 22 OKT 


Lekker in je comfortabele en mooiste pyjama ontbijten én naar de film!? Dat is nog eens gaaf in de vakantie. Vanaf 8.30 staat er een heerlijk ontbijt klaar met broodjes, fruit, melk en een sapje. Aansluitend kan je naar één van de volgende films: 


Films woensdag:
-Cinekid shorts | Met je Hoofd in de Wolken (4+)
-Totem (6+)

Films zaterdag:
-Cinekid shorts | Met je Hoofd in de Wolken (4+)
-Pluk van de Petteflet (4+)

De film start rond 09:00 uur. Reserveren voor het pyjamaontbijt?

Kijk op deze pagina

Pyjama Ontbijt + Film | 4+ & 6+

Pannenkoeken Lunch | Alle leeftijden

VR 21 OKT


Ben jij klaar voor pannenkoekenpret? Kom dan onbeperkt pannenkoeken eten, tussen de films door, voor wat extra energie! De lunch is voor jong en oud. Kom naar ons café Daar voor de lekkerste pannenkoeken tussen 12.00 en 15.00 uur. De prijs om mee te doen is €6,00.  Je hoeft niet van te voren te reserveren.
 

Pannenkoeken Lunch | Alle leeftijden

Knutselen | 3+

ELKE DAG IN DE HERFSTVAKANTIE


De grote knutseltafel staat voor iedereen klaar die wil knutselen en kleuren. Maak je eigen masker of een doorzichtige tekening of ga aan de slag met een flipboekje. In café Daar staat de ranja voor je klaar! 
 

Knutselen | 3+

Films

Films

Openingsfilm Cinekid Festival | Totem (6+)

De elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan net zo goed te worden als de Nederlandse zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo!

Als de politie haar moeder en broertje arresteert weet Ama uit hun handen te blijven. Ze wil absoluut niet naar Senegal en gaat op zoek naar haar vader, die nachtdienst heeft. Op haar zwerftocht door Rotterdam krijgt ze onverwachts gezelschap van een mysterieus stekelvarken. Dit totemdier probeert haar iets duidelijk te maken. Intussen komen Ama's beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie.

 

Naar de film

Openingsfilm Cinekid Festival | Totem (6+)

KNOR (6+)

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

Koop nu je kaartjes!

KNOR (6+)

Stoere Frans (7+)

Je hoeft niet stoer te zijn om vrienden te maken in deze komedie.


Frans (9) is de kleinste van zijn klas en wordt geplaagd met zijn piepstem. Daar gaat hij wat aan doen. Volgens influencer Hank kan hij in tien stappen een echte kerel worden. Frans gaat aan de slag. Tot hij ontdekt dat hij zijn beste vrienden dreigt te verliezen in deze vrolijke film over populariteit, vriendschap en jezelf zijn.
 

Koop nu je kaartjes!

Stoere Frans (7+)

Comedy Queen (10+)

Om het verdriet weg te jagen wordt tiener Sasha standup-komiek.


Sasha (13) is na de dood van haar moeder kwaad op haar verdriet. Ze vindt het ook vreselijk dat haar vader zo moet huilen. Daarom bedenkt het dappere meisje een plan. Ze weet hoe ze tranen kan tegenhouden, ze knipt haar haar af en besluit standup-komiek te worden, zodat ze haar vader weer kan laten lachen. Ontroerend, intens maar ook met humor.
 

Koop nu je kaartjes!

Comedy Queen (10+)

Nelly Rapp Monsteragent (8+)

Iedereen normaal? Misschien geen goed idee, volgens deze monsterkomedie.


De elfjarige Nelly is anders. Als iets eng of griezelig is, wordt Nelly juist nieuwsgierig. Tijdens een logeerpartij bij haar oom ontdekt ze een vampier in de kelder. Oom is lid van een geheim genootschap van monsteragenten, die van monsters gewone mensen willen maken. Maar dan wordt de wereld heel saai, ontdekt Nelly in deze stoere en fantasierijke komedie.
 

Koop nu je kaartjes!

Nelly Rapp Monsteragent (8+)

Pluk van de Petteflet (4+)

Lukt het Pluk, Dollie de duif en al hun vriendjes om de Torteltuin te redden?


Duik in de vrolijke fantasiewereld van Pluk, gebaseerd op het geweldige kinderboek van Annie M.G. Schmidt. De achtjarige Pluk komt te wonen in de Petteflet bij de dieren uit de Torteltuin. Als hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigd dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden. Maar of het hem lukt…?
 

Koop nu je kaartjes!

Pluk van de Petteflet (4+)

Lucy Goes Gangsta (6+)

Rasechte braverik verandert in een schurk voor het goede doel.


Kinderkomedie waarin Lucy, zo ongeveer het braafste meisje ter wereld, ontdekt dat ze met het volgen van regels de ijszaak van haar ouders niet kan redden van een faillissement. Ten einde raad besluit de tienjarige het over een andere boeg te gooien: ze wordt gangster en gaat de bank beroven.
 

Koop nu je kaartjes!

Lucy Goes Gangsta (6+)

Cinekid Shorts | Met je hoofd in de wolken (4+)

Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten! 

Luce en de Rots
Luce woont samen met haar moeder in een vreedzaam bergdorpje. Elke dag is hetzelfde, maar op een stormachtige nacht wordt de rust verstoord door de gigantische Rots die het dorp in dendert en alle huizen vernielt! Luce besluit Rots terug naar de berg te brengen. Maar haar missie krijgt een onverwachte wending.

Boris boven de wolken
Een korte stop-motion over het oranje draakje Boris die woont op de hoogste top van een berg, ver boven de wolken. Als hij ‘s ochtends wakker wordt gemaakt met een belangrijk verzoek, gaat hij meteen aan de slag!  

Franzy’s gaarkeuken 
De eenzame alien Chef Franzy ontdekt dat haar speciale roze soep niet alleen mega heerlijk, maar ook magisch is! Met haar ruimteschip gaat ze op zoek naar het perfecte ingrediënt. Tijdens de reis komt ze een hoop hongerige wezens tegen, die ook wel wat van haar soep lusten.

Ochtendgloren
Als de hele wereld nog ligt te snurken, zelfs de zon nog, besluit een meisje om iedereen wakker te maken. Het leven is veel te mooi om te slapen en ze wil dat iedereen zo snel mogelijk van de nieuwe, mooie dag gaat genieten. Maar iedereen op de wereld wakker maken is best een slaapverwekkende klus…

Zandtaart
Mina en haar speelgoedvriendje Toy zijn lekker aan het spelen in de zandbak. Uit het niets worden ze aangevallen door de gemene Totemites en Toy wordt ontvoerd! Het lijkt onmogelijk om Toy te redden, die zit vastgebonden aan een hoge totempaal. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek: de jongste van de ontvoerders, Tricycler, helpt Mina om Toy te bevrijden. 

Piropiro 
Dit lieve verhaal gaat over de twee vogeltjes. Piropiro woont tussen de bosdieren in een mooi woud en Dalle juist in de bewoonde wereld, in een bloemenwinkel in de stad. Onverwachts ontmoeten ze elkaar en Piropiro wil het liefst samen op avontuur naar het bos. 

Koop nu je kaartjes!

Cinekid Shorts | Met je hoofd in de wolken (4+)

Nieuwe festivaltitels & de festivalfavoriet

Bekijk bij MIMIK drie nieuwe festivaltitels uit 2022 en een festivalfavoriet uit 2021! Deze selectie bestaat uit de drie mooiste kinderproducties uit binnen- en buitenland.

Mini-Zlatan & oom Bestie (6+)

Ella kijkt ernaar uit om een week alleen met haar favoriete oom Tommy door te brengen. Wanneer Tommy's nieuwe vriend Steve opduikt, is Ella vastbesloten om van hem af te komen.


Ella is een fanatieke voetbalfanaat en houdt van gamen en Formule 1. Ze is helemaal klaar om een week te gaan logeren bij haar favoriete oom én beste vriend Tommy. Maar het uitje loopt anders dan gepland als Steve plots op de stoep staat, de nieuwe vriend van Tommy. Ella heeft maar één doel: Steve buitenspel zetten.
 

Koop nu je kaartjes!

Mini-Zlatan & oom Bestie (6+)

Robotbroer (8+)

Stel je voor: je hebt een eigen robot die voor je werkt als assistent. Voor de twaalfjarige Alberte is dit de normaalste zaak van de wereld!


De twaalfjarige Alberte leeft in een toekomstige high-tech wereld: de klimaatcrisis is opgelost, mensen leven in vrede samen en robots werken als persoonlijke assistenten. Toch is Alberte’s leven geen feestje. Ze schaamt zich voor haar onhandige robot Robbi. Alles verandert als ze voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe humanoid krijgt, genaamd Konrad. 
 

Koop nu je kaartjes!

Robotbroer (8+)

Nachtwoud (10+)

Een spannende bergtocht vol geheimen verandert het leven van Paul en Max.


Pauls vader is een jaar geleden spoorloos verdwenen. Volgens pestkoppen op school was hij een freak: hij had in de bergen een grot uit oude legenden ontdekt, maar niemand geloofde hem. Dan vindt Paul een geheimzinnig aantekenboek van zijn vader. Samen met zijn vriend Max gaat hij stiekem op pad, vastbesloten de grot te vinden. De bergtocht wordt een tocht die ze nooit zullen vergeten.
 

Koop nu je kaartjes!

Nachtwoud (10+)

1942