In de herfstvakantie

Cinekid

Cinekid

zondag 17 t/m zondag 24 oktober

Cinekid is het grootste filmfestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en uitdagende workshops. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

Elke dag kun je vooraf en/of achteraf de film knutselen! De leukste knutselwerkjes liggen klaar in DAAR en het is geheel gratis!  

Workshops & activiteiten

Workshops & activiteiten

PYJAMA ONTBIJT  | zo 17 en wo 20 okt

In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie! Voordat de film begint zorgen we voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. Het ontbijt staat vanaf 8:30 klaar. Aansluitend kan je naar één van deze films: 

Berend Botje 6+

Mijn moeder is een Gorilla 4+

Haal nu je kaartjes! 

Meer informatie

PYJAMA ONTBIJT  | zo 17 en wo 20 okt

Voorlees voorstelling bij de film 'de Avonturen van Anansi de Spin' (4+) | Ma 18 okt

Op ma 18 oktober komt Iven Cudogham de schrijver van 'De Avonturen van Anansi de Spin' bij ons in MIMIK langs!                                                                                                                                                                        Vooraf de film zal hij een stuk voorlezen uit het boek, om alvast een klein idee te geven waar de film over gaat. Dat is nog eens een leuke start van de film! 

De voorstelling start om 11:20

Kaarten

Voorlees voorstelling bij de film  'de Avonturen van Anansi de Spin' (4+) | Ma 18 okt

Sara’s mysteries 6+| Ma 18 okt

In deze interactieve live show van de razendpopulaire true-crime familiepodcast Sara’s Mysteries (NTR/Zapp) duikt Sara samen met het publiek in de aflevering Het Dievenschuurtje. Het publiek stemt mee: wat zouden zij doen als zij in de schoenen van de kinderen hadden gestaan? In deze show ontrafelt theater- en podcastmaker Sara de Monchy samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten. Van een gevonden portemonnee tot een verdwenen klasgenoot; lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen? Tijdens de Sara’s Mysteries live show op Cinekid Festival mag het publiek meehelpen bij een nieuw mysterie. En misschien heb je zelf ook nog wel een mysterie dat opgelost moet worden?

Sara’s mysteries start maandag om 13:00. Duur +/-1 uur. Kaarten à €2,50 zijn ter plekke beschikbaar in de theaterzaal, maar ook online te bestellen via de rode knop. Gratis i.c.m. met je filmkaartje! 

Kaarten

Sara’s mysteries 6+| Ma 18 okt

Filterfabriek 4+ en 7+ | ma 18 okt

In deze workshop ontwerpen kinderen hun eigen gezichtsfilter, zo kunnen ze worden wat ze willen: een superheld, schurk, een bekende zanger of hun eigen huisdier. De kinderen gaan eerst aan de slag met het ontwerpen van hun filter op papier. Deze wordt vervolgens ingescand en met behulp van nieuw ontwikkelde techniek geprojecteerd. Alle kinderen gaan naar huis met een zelfgemaakt filmpje en hun eigen filter op zak.

Ma 18 okt doorlopend te bezoeken tussen 10:00 en 16:00. Gratis i.c.m. met je filmkaartje. Ga je niet naar de film? Geen probleem kaarten à €2,50 zijn ter plekke beschikbaar in de theaterzaal, maar ook online te bestellen via de rode knop.  

Kaarten

Filterfabriek 4+ en 7+ | ma 18 okt

Workshop WANDELEN IN JE EIGEN TEKENING 4+ | di 19 okt

Met behulp van de Tele-Tekening-Machine van de Toonwerkplaats kom je virtueel terecht in je eigen tekening! De kinderen maken een tekening, daarna worden ze voor een “greenscreen” gefilmd terwijl ze spelen dat ze in hun tekening zijn. 

Doorlopend te bezoeken op di 19 okt tussen 10:00 en 16:00. Kaarten à €2,50 zijn nu te koop en ter plekke beschikbaar in de theaterzaal, maar online te bestellen via de rode knop. Gratis i.c.m. met je filmkaartje.

Kaarten

Workshop WANDELEN IN JE EIGEN TEKENING 4+ | di 19 okt

Game Nour 4+ | di 19 t/m do 21 okt

Welk knopje laat de broodjes aanbranden? Hoeveel rietjes passen er in een milkshake voor deze van tafel dondert? In Nour zie je hoe mooi voedsel kan zijn. Je mag plezier maken en zelfs met je eten spelen zonder de rommel op te hoeven ruimen!

Doorlopend te bezoeken op di t/m do tussen 10:00 en 16:00. Gratis i.c.m. met je filmkaartje. Ga je niet naar de film? Geen probleem! Kaarten à €2,50 zijn ter plekke beschikbaar in de theaterzaal, maar ook online te bestellen via de rode knop. 

Kaarten

Game Nour 4+ | di 19 t/m do 21 okt

Makey Makey Muziekwezens 4+ en 6+ | Do 21 okt

Bedenk en knutsel je eigen fantasiedier en bepaal welk geluid dit nieuwe wezen maakt! De wezens en hun geluiden worden met elektroden aan elkaar gekoppeld. En TADAAA, met een vinger in een bakje water en een aai over jouw wezen komt deze tot leven met het geluid wat je ervoor hebt uitgekozen! In deze workshop leren kinderen over de geleidende eigenschappen van verschillende materialen en zien ze hoe hun geknutseld wezen een “controller” wordt waarmee je geluiden aanstuurt. Kinderen worden uitgedaagd om geluid en object met elkaar te verbinden en zo hun eigen interactieve object te creëren.

Do 21 oktober tijden: 10:10-11:10 4+ | 11:25-12:25 4+ | 13:10-14:10 4+ | 14:30-15:30 4+ en 6+

Gratis i.c.m. met je filmkaartje. Ga je niet naar de film? Geen probleem kaarten à €2,50 zijn ter plekke beschikbaar in de theaterzaal, maar ook online te bestellen via de rode knop. 

Kaarten

Makey Makey Muziekwezens 4+ en 6+  | Do 21 okt

Films

Films

Mironins 3+

Vrolijke animatiefilm over een gele, rode en blauwe druppel uit de schilderijen van Joan Miró, een beroemde Spaanse kunstenaar. Deze Mironins komen elke nacht tot leven komen. Ze reizen van schilderij naar schilderij, vallen van de ene verbazing in de andere en ontmoeten onvergetelijke figuren.

Lees meer

Mironins 3+

Bings Dierenverhalen 3+

Ontmoet Bings favoriete dieren en help Pico met haar dierenstickerboek! Samen kijken we Bings mooiste dierenverhalen en spelen we nieuwe spelletjes! Help Kikker haar huis te vinden, wordt vriendjes met Zonneschijn en help Vogel terug naar haar nest.

Lees meer

Bings Dierenverhalen 3+

Beste Verjaardag Ooit 4+

Op de verjaardag van een konijntje, met worteltaart, cadeautjes en een picknick bij het meer, moeten zijn ouders met zijn babyzusje naar de dokter. Koppig besluit hij naar zijn oma te gaan. De tocht door het bos, samen met zijn vriendjes, is een vrolijk en soms spannend avontuur. Uiteindelijk wordt het toch nog feest in deze levendige animatiefilm.

Lees meer

Beste Verjaardag Ooit 4+

De avonturen van Anansi de spin 4+

De sprookjes uit Afrika van de spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Een nieuwe serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is was er nog niet. Tot nu! 

Maandag 18 okt om 11:20 komt Iven Cudogham de schrijver en de aanjager van de serie komt een stuk voorlezen uit het boek, vooraf de film! 

 

Lees meer

De avonturen van Anansi de spin 4+

Mijn Moeder is een Gorilla 4 +

Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze zal worden geadopteerd. Iedereen is blij en vol verwachting als er tijdens de Weeshuis “open dag” een oude auto het terrein oprijdt maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt schrikt iedereen zich te pletter!

Lees meer

Mijn Moeder is een Gorilla 4 +

Berend Botje 6+

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend.

De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

Lees meer

Berend Botje 6+

Wonderlijke Werelden 6+

Ook dit jaar hebben we weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar, gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.

Zo gaat de film Paraplu’s (Umbrellas) over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films!

 

Lees meer

Wonderlijke Werelden 6+

Mijn leven is een circus 8+

Is het leuk als je vader clown is? Niet altijd, vindt Laura. Want nu ze twaalf is komen er grote veranderingen in haar leven. Wordt ze ook circusartiest, zoals haar vader graag wil, of gaat ze verder leren op een nieuwe school? Dat is haar eigen droom. Nu moet alleen haar vrijgevochten vader dat nog accepteren in deze ontroerende komedie.

Lees meer

Mijn leven is een circus 8+

Captain Nova 8+

Gevechtspiloot Nova reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

Lees meer

Captain Nova 8+

Dromen Zijn Als Wilde Tijgers 8+

India swingt in deze kleurrijke muzikale komedie. Ranji (12) is met zijn ouders naar saai Berlijn verhuisd, maar hij wil meteen terug om mee te spelen in een Bollywoodfilm. Weg van die pestkoppen op school. Wild plan? Met hulp van buurmeisje Toni en zijn geweldige opa zet hij alles op alles. Het begint met het maken van een flitsende video.

Lees meer

Dromen Zijn Als Wilde Tijgers 8+

Mijn vader is een saucisse 8+

Zoë's vader komt thuis met een onverwacht bericht: hij heeft zijn prima baan bij de bank opgezegd en wil acteur worden. Het gevolg: crisis in het gezin en ruzie met zijn ambitieuze vrouw. Is hij soms gek geworden? Alleen buitenbeentje Zoë, zijn nieuwsgierige jongste dochter, gaat hem helpen. Komedie vol vaart over het vinden van je eigen weg.

Lees meer

Mijn vader is een saucisse 8+

Mijn ouders zijn gescheiden 9+

Hoe is het om gescheiden ouders te hebben? Waarmee worstelen kinderen van gescheiden ouders? En kunnen de kinderen zich hierin herkennen? Het kijken van documentaires helpt kinderen kritisch te kijken, hun mening te vormen en verruimt hun blik op de wereld.

Lees meer

Mijn ouders zijn gescheiden 9+

Hello World 10+

Hé, ik ben gay! Hartverwarmende en vervelende ervaringen van tieners – twee jongens en twee meiden – die op school onthuld hebben dat ze anders zijn. We maken ze in deze documentaire van dichtbij mee, het zouden je vrienden kunnen zijn. Soms is het moeilijk, maar er is ook eerste liefde en die Pride Parade is geweldig! Ze zijn eigenlijk heel gewoon.

Lees meer

Hello World 10+

Nieuws

Nieuws
Weekoverzicht 26 mei t/m 1 juni
ma 23-05-2022

Weekoverzicht 26 mei t/m 1 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! 

Weekoverzicht 19 t/m 25 mei
ma 16-05-2022

Weekoverzicht 19 t/m 25 mei

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! 

Weekoverzicht 12 t/m 18 mei
ma 09-05-2022

Weekoverzicht 12 t/m 18 mei

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! 

Weekoverzicht 5 t/m 11 mei
ma 02-05-2022

Weekoverzicht 5 t/m 11 mei

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!