In de herfstvakantie

Cinekid

Cinekid

zondag 17 t/m zondag 24 oktober

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook bij MIMIK! Van 17 tot 24 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij de workshops/masterclass (optioneel afhankelijk van locatie).

 

Workshop WANDELEN IN JE EIGEN TEKENING 4+ | zo 11 + za 17 okt

Met behulp van de Tele-Tekening-Machine van de Toonwerkplaats kom je virtueel terecht in  je eigen tekening! De kinderen maken een tekening, daarna worden ze voor een “greenscreen” gefilmd terwijl ze spelen dat ze in hun tekening zijn. Zondag 11  en zaterdag 17 oktober doorlopend vanaf 11:30 tot 16:30.

Kaarten a €2,50 zijn nu te koop en ter plekke beschikbaar in de theaterzaal. Gratis i.c.m. met je filmkaartje! 

Workshop WANDELEN IN JE EIGEN TEKENING 4+ | zo 11 + za 17 okt

Workshop HOW TO VLOG 6+ | do 15 okt

In deze workshop leren kinderen hoe ze een originele vlog kunnen maken. Ze kiezen uit een van de thema´s, locaties en personages en nemen een eigen verhaal op voor een green screen. De leukste attributen maken het helemaal compleet. Licht, camera, actie; de vlog gaat beginnen!

Donderdag 15 oktober vanaf 11:00 doorlopend tot 16:00 

Kaarten a €2,50 zijn ter plekke beschikbaar in de theaterzaal. De workshop duurt 25 à 30 minuten.

Workshop HOW TO VLOG 6+ | do 15 okt

Workshop VR – EDEN’s Adventure 7+ |ma 12 en di 13 okt

Tijdens deze VR ervaring van Abner Preis stap je in een ruimtewagentjes en ga je op expeditie langs de geschiedenis van onze media. Hoe kan het dat (sociale) media zoveel invloed op ons hebben? En dat we er zo’n persoonlijke band mee hebben? Gelukkig lopen de verhalen van Abner Preis altijd goed af.

maandag 12 en dinsdag 13 oktober doorlopend vanaf 11:00 tot 18:00.

Kaarten a €2,50 zijn ter plekke beschikbaar in de theaterzaal. De VR ervaring duurt 5 minuten.

Workshop VR – EDEN’s Adventure 7+ |ma 12 en di 13 okt

PYJAMA ONTBIJT  | dinsdag 13 oktober

In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie! Voordat de film begint zorgen we voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje.  Het ontbijt staat vanaf 8.30 klaar. Aansluitend kan je naar één van deze films:

Jackie En Oopjen start film 9.20

Pietje Kortstaart start film 9.40

Pettson En Findus 3 start film 10.00

PYJAMA ONTBIJT  | dinsdag 13 oktober

PETTSON EN FINDUS 3: FINDUS GAAT VERHUIZEN 4+

Findus vindt zichzelf inmiddels groot genoeg om zelfstandig te worden, dus verbouwt Pettson een oud wc-hokje om tot een huisje voor zijn kat. Maar als het eenmaal zover is, moeten de twee erg wennen aan hun nieuwe bestaan.

Lees meer

PETTSON EN FINDUS 3: FINDUS GAAT VERHUIZEN 4+

PIETJE KORTSTAART 5+

Als het op een rustige dag onverwachts begint te stormen wordt Pietje van het platteland meegenomen naar een drukke stad. Als nieuwe kat in een vreemde stad is het helemaal niet zo gemakkelijk als dat het lijkt...

Lees meer

PIETJE KORTSTAART 5+

VERHALEN MET EEN STAARTJE – KORTE FILM COMPILATIEBLOK 6+

Een aantal leuke korte animaties over het dierenrijk.  Zo zien we een burenruzie tussen twee wolven (Grote Wolf & Kleine Wolf) en een tijger die wordt gepest doordat hij geen strepen heeft (De tijger zonder strepen) en nog veel meer!

Lees meer

VERHALEN MET EEN STAARTJE – KORTE FILM COMPILATIEBLOK 6+

JACKIE EN OOPJEN 6+

Vrolijke en spannende familiefilm. Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Oopjen is uit het schilderij gestapt.

Lees meer

JACKIE EN OOPJEN 6+

KORT MAAR KRACHTIG - KORTE FILM COMPILATIEBLOK 8+

Een compilatie met mooie en grappige korte animaties en  live-action films. In Buiten de pistes  laten twee reddingswerkers een sterk staaltje slapstick zin en Alles op z’n tijd is een spannende film over tijd reizende flessenpost.   

 

Lees meer

KORT MAAR KRACHTIG - KORTE FILM COMPILATIEBLOK 8+

MIER 9+

De vader van Theo is begonnen met drinken en komt hierdoor in de problemen. Om hem gelukkig te maken, jokt Theo dat hij voor Arsenal gaat spelen. Papa is apetrots, maar wat als het leugentje uitkomt? Een film die ondanks de zware onderwerpen genoeg ruimte laat voor komische feel-good momenten. 

Lees meer

MIER 9+

DE SCHOOLTUIN 6+

Gedurende een jaar wordt een groep kinderen gevolgd die in een schooltuin zelf hun eigen groente, fruit en bloemen verbouwen. Van de makers van De Wilde Stad.

Lees meer

DE SCHOOLTUIN 6+

YAKARI 6+

Yakari is een verrassende animatiefilm voor jong en oud. De film toont het spectaculaire avontuur van de kleine Sioux indiaan Yakari en zijn vriendschap met Kleine Bliksem, een supersnelle mustang.      

 

Lees meer

YAKARI 6+

MARONA 8+

Wanneer ze wordt aangereden, denkt het hondje Marona terug aan al haar baasjes waar ze zo dol op is geweest. We zien Marona’s leven terug, alle avonturen die ze beleefde en alle baasjes die ze had. Prachtig expressief en grenzeloos fantasievol.         

Lees meer

MARONA 8+

THE CROSSING 9+

Een spannende oorlogsfilm waarin Noorse kinderen Joodse vluchtelingen helpen te ontsnappen naar Zweden. Een lange barre tocht door bossen en sneeuwval. Wie kunnen de kinderen echt vertrouwen ?

Lees meer

THE CROSSING 9+
3075