Het Nederlands Filmfestival ook te zien in MIMIK

Het Nederlands Filmfestival ook te zien in MIMIK

Het Nederlands Film Festival in MIMIK

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe dit jaar! Geniet van zeven unieke festivalpremières in het hele land. Ook bij ons beleef je het Nederlands Film Festival op het grote doek! Bekijk hieronder welke films te zien zijn! De kaartverkoop is gestart! 

Mijn vader is een vliegtuig | 24 september

De openingsfilm! Eva heeft alles: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Maar als haar moeder plot­seling over­lijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze wordt angstig en begint de grip op de werke­lijkheid te verliezen. Als ze besluit haar vader te bezoeken die al meer dan dertig jaar in een psychi­a­trische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthut­sende ontdekkingstocht naar het verleden. Antoinette Beumer verfilmde met dit psychol­o­gische drama haar eigen, gelijk­namige best­seller uit 2018.

Koop Kaarten

Mijn vader is een vliegtuig | 24 september

The Photograph| 25 september

In The Photo­graph vertrekt de film­maker naar New York om het verhaal achter die ene foto van zijn groot­vader, Juan De Jesus, te achter­halen. Daarop is hij trots en statig vast­gelegd, als een echte heer anno 1920. Belan­grijk detail: Juan was een man van kleur. En zwarte mensen werden aan het begin van de vorige eeuw zelden zó vast­gelegd. Behalve dan in de New Yorkse wijk Harlem en in de foto­studio van James Van Der Zee. Honderd jaar later gentri­ficeert Harlem steeds meer, en is zijn werk nog altijd revo­lu­tionair. Een ode aan de kracht van fotografie in het alge­meen, de foto’s van Van Der Zee in het bijzonder en de bewoners van de historische New Yorkse wijk.

Koop kaarten

The Photograph| 25 september

Do Not Hesitate | 25 september

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun mili­taire voer­tuig met pech middenin de bloed­hete woestijn vast komt te staan. Steeds meer losge­zongen van de werke­lijkheid proberen de mili­tairen het hoofd koel te houden. Rampza­lige gebeurtenissen stapelen zich op nadat de soldaten een veer­tien­jarige jongen volgen naar vijandig gebied, op zoek naar water. Kunnen ze deze jongen wel vertrouwen? Is hun para­noia terecht?

Koop Kaarten

Do Not Hesitate | 25 september

The Spectacular | 26 september

Inter­na­tionale minis­erie over een reeks gruwelijke IRA-aanslagen, die eind jaren tachtig in Limburg plaatsvonden. Tijdens de jacht op de IRA-stri­jders ontstaan vermoe­dens van tegen­werking van hoger­hand, juist wanneer er een verni­eti­gende aanslag dreigt. Teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) opent de jacht op de meedo­gen­loze Fiona Hughes (Aoib­hínn McGin­nity), het enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

Koop Kaarten

The Spectacular | 26 september

(R)Evolutie| 27 september

We schri­jven het jaar 2040. Grote delen van Neder­land zijn over­stroomd en miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg, waar een terreu­ror­gan­isatie de aandacht vestigt op misstanden in de samen­leving. Deze dystopische ensem­blekomedie volgt een aantal mensen in deze wereld waarin veel mogelijk is. Een alles control­erende, zelflerende kunst­matige intel­li­gentie is behulpzaam bij het nemen van hun beslissingen. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belan­grijk lijkt te worden?

Koop Kaarten

(R)Evolutie| 27 september

Drijfzand | 29 september

Psychol­o­gisch drama over een complexe moeder-dochter­re­latie en de weer­slag daarvan op drie gener­aties vrouwen. Suze woont in alle rust samen met haar man en zesjarige dochtertje. Als haar kleur­rijke, excen­trieke moeder Helena hen als verrassing komt bezoeken, slaat de sfeer om. Moeder blijkt een hersen­tumor te hebben en al snel nemen Suzes sluimerende dwangneu­roses weer zorg­wekkende vormen aan. Ze moet een zware keuze maken over haar relatie met haar moeder om zichzelf van deze prob­lematiek te bevrijden.

Koop Kaarten

Drijfzand | 29 september

NR.10 | 30 september

Platform Kijk Ons presenteert het hele jaar door landelijke (voor)premières van films van eigen bodem. De randprogrammering én de makers van de film staan altijd centraal. Natuurlijk kan de slotfilm van dit jaar daarbij niet ontbreken: Nr. 10, de nieuwe film van Alex van Warmerdam. Er is niets veran­derd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek, en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Nr.10 is de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van de zwarte komedie.

Koop Kaarten

NR.10  | 30 september

Meer nieuws

Meer nieuws
MIMIK Eten & Drinken
ma 05-06-2023

MIMIK Eten & Drinken

De horecaplek in Deventer, waar je terecht kan voor een lekkere borrel, heerlijke (Vega & Vegan) lunch/diner gerechten of koffie met taart!

weekoverzicht 8 t/m 14 juni
ma 05-06-2023

weekoverzicht 8 t/m 14 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni
di 30-05-2023

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag
do 25-05-2023

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag

Op beide pinksterdagen kun je bij ons heerlijk komen eten, reserveer jij snel een plekje?