Erasing Frank

Movies that Matter

Movies that Matter

Bij Movies that Matter staan mensenrechten centraal

Movies that Matter (MtM) is een initiatief van Amnesty International met het doel om spraakmakende films en documentaires te tonen waarbij maatschappelijke kwesties en mensenrechten centraal staan. 

Samen met MtM organiseren we in MIMIK filmvertoningen, zoals Rebellion, op 28 november, en Erasing Frank, op 19 december. In de film worden thema's als mensenrechten, geschiedenis en mentale gezondheid bespreekbaar gemaakt. 

Over Rebellion

Een fascinerende kijk achter de schermen van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Van de uitbundige en ontregelende acties gebaseerd op burgerlijke ongehoorzaamheid en geweldloosheid, naar de interne spanningen en botsende persoonlijkheden. Terwijl de autoriteiten steeds agressiever optreden, bereiken de tegenstellingen binnen de groep een kookpunt. 

Koop nu je tickets!

Over Rebellion

Over Erasing Frank

In het communistische Hongarije wordt punkzanger Frank in een psychiatrische kliniek geplaatst. Daar ontmoet hij Hanna, die niet praat maar met wie hij een intuïtieve artistieke en persoonlijke band voelt. Samen zijn ze vastberaden op te staan tegen het systeem. Verontrustend drama, geschoten in korrelig zwart-wit.

Koop nu je tickets!

Over Erasing Frank