NFF komt naar MIMIK!

Nederlands Filmfestival

Nederlands Filmfestival

Het Nederlands Film Festival (NFF) komt er weer aan!

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, series, VR-producties én tal van evenementen worden gepresenteerd voor jong en oud. Dit jaar zal het festival plaatsvinden van 21 t/m 30 september.

Voor het bijwonen van de films hoef je echter niet ver te gaan. Ook bij MIMIK vieren we het filmfestival met de vertoning van drie bijzondere films in onze zalen! 

Het Nederlands Film Festival (NFF) komt er weer aan!

Films

Films

Openingsfilm | Zee van Tijd

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Koop hier je tickets

Openingsfilm | Zee van Tijd

Slotfilm | Bo

Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. 

Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen..

Koop hier je tickets

Slotfilm | Bo

Kijk Ons | El Houb

In het kader van Kijk Ons en in samenwerking met het Nederlands Filmfestival toont MIMIK de film El-Houb.

El Houb gaat over de Marokkaans-Nederlandse Karim die door zijn vader betrapt is met een man. Hij haast zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan, maar hoe bespreek je zoiets binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Hij beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. 

El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt.

Koop hier je tickets

Kijk Ons | El Houb

1942