Poëziefestival MIMIK

Poëziefestival MIMIK

Literaire zomer bijna van start

Het zomerseizoen van Boekenstad Deventer start al op zaterdag 25 juni met het nieuwe poëziefestival van MIMIK. DichterBij is de opvolger van het Tuinfeest dat jarenlang door Theater Bouwkunde werd georganiseerd. Op zaterdag 25 juni dragen verschillende talentvolle dichters voor uit eigen werk zoals Adriaan van Dis, Gershwin Bonevacia, Ester Naomi Perquin en Joost Oomen. De line-up is heel divers en bestaat uit jong en gevestigd talent, bekende en minder bekende namen, uit Deventer en ver daarbuiten. De presentatie is in handen van Teddy Tops. 

Bekijk de line-up

Literair spektakel

Naast een fantastische line-up en een geweldige presentator worden bezoekers ook getrakteerd op fijne muzikale intermezzo’s van Eva van Manen. Vanaf 12:00 uur is er ook een doorlopend, gratis programma te zien op het terras van café Hier. Verschillende dichters, waaronder stadsdichter Robin Bleeker, verzorgen hier bijzondere performances op verrassende plekken. Ook zijn Hier & DAAR, de horecagelegenheden van MIMIK, geopend voor een hapje en drankje voorafgaand en na afloop van de voorstellingen.

Literair spektakel

Vervolg Tuinfeest

Door het opgaan van Theater Bouwkunde in MIMIK, heeft het Tuinfeest een nieuwe datum en nieuw jasje gekregen in de vorm van poëziefestival DichterBij. Het literaire festival is de opmaat naar de Deventer Boekenmarkt en het Woordwaarde Festival. 

Anton van Amersfoort, programmeur van MIMIK: “Na het succes van vorig jaar, breiden we ons poëziefestival dit jaar verder uit met een gratis buitenprogramma. In 2023 trekken we weer de stad in met programma op verschillende (buiten)locaties. Qua opzet zal het poëziefestival breder en opener worden dan het voormalige Tuinfeest.”

Poëziefestival DichterBij
Zaterdag 25 juni 2022 | 14:00 uur & 19:30 uur
Kaarten kosten €29,50, inclusief 1 drankje.

meer informatie

Vervolg Tuinfeest

Nieuw festival, nieuwe datum

Hét poëziefestival van Deventer is vanaf dit jaar verplaatst naar juni! Waarom? Nou omdat we extra lang willen genieten van een zomer vol literatuur en boeken! En iedereen de kans willen geven woordkunst te ervaren.

Dus ben je altijd op vakantie in juli of augustus? Dan kun je nu wel de poëzie vieren. En kunnen wij eindelijk die dichters boeken die altijd de hele zomer in het buitenland zijn. 

Nieuw festival, nieuwe datum

Meer nieuws

Meer nieuws
MIMIK Eten & Drinken
ma 05-06-2023

MIMIK Eten & Drinken

De horecaplek in Deventer, waar je terecht kan voor een lekkere borrel, heerlijke (Vega & Vegan) lunch/diner gerechten of koffie met taart!

weekoverzicht 8 t/m 14 juni
ma 05-06-2023

weekoverzicht 8 t/m 14 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni
di 30-05-2023

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag
do 25-05-2023

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag

Op beide pinksterdagen kun je bij ons heerlijk komen eten, reserveer jij snel een plekje?