voor Wereldvrouwendag

Soroptimsten International

Soroptimsten International

8 maart in MIMIK

In samenwerking met de Soroptimsten toont MIMIK op 8 maart de film It's Raining Women in het kader van Wereldvrouwendag. Op Wereldvrouwendag wordt er stilgestaan bij de rechten van vrouwen. De documentaire It's Raining Women sluit daar naadloos op aan. Een indringende strijdkreet en een onmisbare film over het glazen plafond van de bekroonde Finse filmmaker en producer Mari Soppela (Family Files en Mother Land).

Koop hier je tickets voor 8 maart!

8 maart in MIMIK

Over de film

De bekroonde Finse filmmaker en producer Mari Soppela (Family Files en Mother Land) was geschokt toen ze de ‘Glass Ceiling’-index van het tijdschrift Economist ontdekte, met daarin de vooruitzichten voor vrouwen op gelijke kansen op de werkvloer in de geïndustrialiseerde wereld. Ze reisde in vijf jaar de wereld over om het merkwaardige en complexe 'glazen plafond’ te onderzoeken. 

In deze documentaire volgt programmadirecteur Rebecca Burke, die in een juridische strijd belandt nadat ze erachter komt dat haar voormalige mannelijke collega’s in vergelijkbare functies bijna twee keer zoveel verdienden als zij. Rebecca's geschiedenis wordt verweven met Mari's ontmoetingen met andere vrouwen die hun eigen glazen plafond hebben doorbroken of nog proberen te doorbreken.

Over de film

Over Soroptimsten International

Soroptimist International club Deventer bestaat uit vrouwen die zich willen inzetten voor elkaar en voor anderen. Vanuit diverse vakgebieden delen we onze ervaringen en verbinden deze aan ervaringen van vrouwen wereldwijd. Leidend hierin is positie verbetering van  vrouwen en meisjes. Tevens komen we op voor de rechten van hen.

Over Soroptimsten International