Fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré

Speciale Première avond Inside Aut

Speciale Première avond Inside Aut

Op zondag 2 april, op Wereld Autisme Dag, gaat de film Inside Aut van fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré in première in MIMIK. In deze documentaire gaat Isabelle op zoek naar de waarheid over of haar hoofd anders werkt dan dat van anderen. Een verhaal over kracht, eigenheid en je weg vinden in een wereld die nooit stil staat. De soundtrack van de documentaire is gecomponeerd door Pieter de Graaf en hij zal een deel live spelen tijdens de première. Na afloop is er een kort nagesprek met Isabelle.

Naast de vertoning van de film is er ook een gelijknamige expositie te zien vanaf maandag 27 februari van Isabelle in MIMIK! Ben je nieuwsgierig naar haar werk? Kom bij ons langs om een kijkje te nemen en zet 2 april in je agenda!

Over de film Inside Aut

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen.

Koop nu je tickets!

Over de film Inside Aut

Meer over Isabelle Renate la Poutré

In ieder moment zit een uniek verhaal. Dat is waar het om draait in het werk van fotografe en documentairemaakster Isabelle Renate la Poutré.  Ze kiest niet tussen film en fotografie maar kijkt ze zelf hoe ze het verhaal het beste kan vatten. Rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk. Zo omschrijven kenners Isabelles stijl. Ze verstaat de kunst van het zichzelf onzichtbaar maken.

Meer over Isabelle Renate la Poutré

Exposities

In 2014 verscheen Isabelle’s eerste documentaire ‘De weg naar jongvolwassen’. Haar expositie “Being Typhoon… Every Day”, waarvoor Isabelle 2 jaar lang Typhoon volgde, was in september 2016 voor het eerst te zien tijdens het Unseen Photo Festival in het Art Hotel in Amsterdam. En later in de Deventer Schouwburg en Burgerweeshuis. Op Oerol 2022 werd haar expositie Offline Instagram enthousiast ontvangen. 

Meer over Isabelle’s expositie in MIMIK

Exposities

1942