8168

Muziektheater

Club Classique | Abdelkader Benali

Een nacht met Sjahrazade

Koop tickets
8166

Muziektheater

Club Classique | Abdelkader Benali

Een nacht met Sjahrazade

Koop tickets
8169

Muziektheater

Club Classique | Abdelkader Benali

Een nacht met Sjahrazade

Koop tickets

De verhalen uit duizend-en-een-nacht spreken nog altijd tot de verbeelding. Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze het verhaal over Sjahrazade en hoe zij de tiran van Bagdad met haar vertelkunst zo weet te betoveren dat ze haar eigen executie telkens een dag weet uit te stellen. Abdelkader geeft een moderne twist aan de sprookjes en Club Classique matcht muziek en woorden.

We maken kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken?

De verhalen worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classsique. Een magische en zinnenprikkelende belevenis met een wonderschone mengeling van exotische klanken en tot de verbeelding sprekende muziek. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door WereldLokaal.

Zin in meer literatuur? Bekijk het literaire aanbod in Deventer. 

Klik hier

10471
viool Myrthe Helder
cello Leonard Besseling
piano Caspar Vos
verteller Abdelkader Benali
NRC ★★★★

'Liefde tussen muziek en literatuur bloeit in ‘Een nacht met Sjahrazade’'