Theater

Theater

Met je klas naar het theater?

Dat kan!

Elk jaar staan een aantal nieuwe toffe voorstellingen voor kinderen en jongeren geprogrammeerd in de theaterzaal van MIMIK.In overleg kunnen wij ook een voorstelling programmeren speciaal voor jouw klas of school. Bij een aantal kindervoorstellingen bieden wij ook een lespakket aan. Je kunt ook het bekijken van een voorstelling combineren met een bijpassende workshop in MIMIK of op school.

Primair Onderwijs

Theatervoorstellingen in MIMIK

Spring!

Leeftijd: 4+

Kijk daar, op die tak, Eekhoorn! Ze kijkt naar de verre tak van de volgende boom. Daar is het bos, met de noten, de slakjes, haar voorraden. Beneden … op het gras… Vos! Haar instinct zegt: ‘Wegwezen. Hup naar het bos.’ Nou ja! Wat heb je nou aan zo’n instinct? Hoog in de lucht vliegt Gans, zijn reis naar het zuiden begint. Eekhoorn kijkt toe hoe haar vriend in de verte verdwijnt. Besluiteloos wiebelt ze op het uiteinde van haar tak. Zal ze het wagen? Die grote sprong naar dat heerlijke notenparadijs aan de overkant van het gras?

Gezelschap Smoespot (Renate en Milan) vertelt met hun poppen, in een speels en op het oog simpel decor, de avonturen van Eekhoorn die vaak in de clinch ligt met haar instinct. Zij komt erachter dat het soms goed is om niet te springen, maar dat je soms ook gewoon de sprong moet wagen.

De officiële première vindt plaats in MIMIK op 3 oktober (openbaar toegankelijk).
Mogelijke schoolvoorstellingen op 4 en 5 oktober (in overleg met gezelschap).

 

Spring!

Max en de minipiano

Leeftijd: 8+

In 1709 wordt er een baby in een klein pianootje te vondeling gelegd bij twee beroemde Ita- liaanse componisten. Zijn naam: Maximiliaan P. Presto. Al snel blijkt hij een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn minipiano ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij de wijde wereld intrekt: hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastian Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. Als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest besluit hij zijn eigen weg te gaan.Driehonderd jaar later vinden Ewout en Yornik op zolder het dagboek van Maximiliaan, hun over-over-over-over-overgrootvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen om iedereen te laten weten wie de echte schrijver is van de beroemdste klassieke muziek.

Max en de minipiano is een speelse muzikale voorstelling over vertrouwen, identiteit en zelf-ontdekking. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk (Het Trojaanse Kalf ) spelen acht personages. Ze worden begeleid door violiste Isabelle Doodhagen en de eigen- tijdse, vindingrijke arrangementen van Rik Elings.

Speelt op 20 maart een open voorstelling, mogelijke schoolvoorstelling op 21 en 22 maart (in overleg met gezelschap).

Bekijk de trailer

Max en de minipiano

Op het gebied van theater werken we voor schoolvoorstellingen ook samen met Kunstcircuit. Op hun website vind je ook al het aanbod. 

Partners

Filmvoorstellingen?

Lees meer
Filmvoorstellingen?

Meer informatie

Voor meer informatie, advies over geschikte theaterprogramma's voor een groep, het boeken van schoolvoorstellingen, het krijgen van lesmateriaal bij films en projecten op maat, vul het onderstaande formulier in of stuur een mail naar educatie@mimik.nl.

Mijn aanvraag