Film

Film

Film zie je bij MIMIK

Iedere maandagmiddag maken we de nieuwe voorstellingen bekend voor de “filmspeelweek” die loopt van donderdag t/m woensdag.

Bekijk de agenda

Wat kost een filmkaartje?

Normaal € 12,00
Junior films € 9,00
MIMIK Vriend normaal* € 9,50
MIMIK Vriend Junior* € 8,00 
Sneak Preview op dinsdag € 9,50
Première films op donderdag € 9,50
Jonger dan 30 jaar* € 10,00

* Let op, deze is alleen geldig in combinatie met een geldige pas of ID kaart

Voor sommige films gelden toeslagen: Films langer dan 150 minuten + € 1,00 en 3D films + € 1,00

Onbeperkt naar de film met Cineville

Onbeperkt naar de film in meer dan 50 verschillende filmtheaters? Dat kan met Cineville voor € 22,50,- per maand. Ben je onder de 30? Dan betaal je zelfs maar € 18,50 per maand.

Met een Cinevillepas krijg je onbeperkt toegang tot al onze premières, weekfilms, sneak previews en meer. De Cinevillepas is geldig in meer dan 50 filmtheaters en bioscopen door heel Nederland, bij ons in de buurt bijvoorbeeld ook bij filmtheater Fraterhuis in Zwolle en bij Focus in Arnhem. De Cinevillepas bestel je via de website van Cineville en is dan (als je wil) direct geldig. Zo kun je dezelfde dag nog bij ons naar de film.

Zodra wij de voorstellingen online hebben staan kun je via de website een stoel kiezen. Let op! Dit kan alleen via onze website. Aan de kassa kan je pas 1,5 uur voor aanvang van de film een kaartje kopen.

Bestel je Cinevillepas

Veelgestelde vragen Cineville

Hoe kan ik een Cinevillepas kopen?

Je bestelt je pas via cineville.nl/pas. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is je Cinevillepas per maand opzegbaar. Ook leuk: met je Cinevillepas krijg je 10% korting op muziek, films en koffie bij Plato/Concerto (in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden, Zwolle en Deventer).

Hoe kan ik online een kaartje kopen met Cineville?

Je kunt ook op MIMIK.nl van tevoren Cineville kaarten reserveren. 

Je krijgt de beste gebruikservaring door gebruik te maken van een profiel. Voordelen van een account zijn:

  • Niet steeds je gegevens invullen bij het reserveren van Cineville kaarten. 
  • Je kunt makkelijk terug vinden voor welke voorstellingen je een reservering hebt gemaakt. 
  • Snel en makkelijk je Cineville reserveringen annuleren. 
  • Je kunt je Cinevillepas koppelen aan je profiel, zodat je niet steeds opnieuw je pasnummer hoeft in te vullen. 

Hoe moet ik mijn Cinevillekaartje annuleren?

Als je een stoelreservering niet kan of wil gebruiken dan moet je je reservering op tijd annuleren. Zo weten wij of er nog plek is voor een andere filmliefhebber. Gebruik hiervoor de annuleringslink in je bevestigingsmail. Als je deze mail niet ontvangen hebt kun je contact opnemen met MIMIK. Cineville kan de reservering niet voor je annuleren. Alleen de hoofdboeker van de reservering kan deze annuleren, ook als deze voor andere pashouders heeft gereserveerd. Annuleren met Cineville kan tot 30 minuten voor aanvang van de film.

Kan ik voor andere Cinevillepashouders reserveren?

Ja, het is mogelijk om voor andere pashouders te kopen Daarvoor heb je wel de pasnummers van je medebezoekers nodig. Ook kun je in dezelfde bestelling kaarten kopen voor bezoekers zonder pas, daarvoor reken je dan af via iDeal.

Moet ik Cinevillepas meenemen naar MIMIK?

Ja, laat bij binnenkomst van de zaal de Cineville pas scannen. Zo weten we dat je binnen bent en gebruik hebt gemaakt van de reservering.

Wanneer kan ik kaarten kopen met Cineville?

Online kan je kaarten kopen zodra we de voorstellingen online hebben staan. Aan de kassa kan je kaarten kopen met je Cinevillepas vanaf 1,5 uur voordat de voorstelling begint.

Wat is Cineville?

Met de Cinevillepas ga je onbeperkt naar de film in meer dan 50 verschillende filmtheaters voor € 22,50,- per maand. Ben je onder de 30? Dan betaal je zelfs maar € 18,50 per maand.

Stap in de wereld van film

Cineville

Bestel je Cinevillepas
Cineville

Thuis films kijken met Picl

MIMIK maar dan thuis! Met Picl zie je een deel van de films die op dit moment in MIMIK draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt. Zo mis je nooit meer een film! Je herkent een Picl film aan het icoontje bij de filminformatie of kijk op Picl welke films er nu beschikbaar zijn. Goed om te weten, met je aankoop steun je MIMIK, de filmdistributeurs en de filmmakers. 

Kijk via Picl

Picl

Hoe werkt Picl?

- Ga naar de website van Picl - Bekijk ons aanbod - Kies de film die jij graag wilt zien - Klik op ‘bekijk de film’ - Kies voor Deventer-MIMIK - Klik op ‘bekijk de film’ - Maak een account aan of log in - Betaal de film via iDEAL, Creditcard of PayPal - Start de film. - Bekijk de film binnen 48 uur.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over Picl via hun eigen website.

Wat is Picl?

Met Picl zie je de allernieuwste premièrefilms en documentaires uit het filmtheater en de must-sees van het afgelopen filmjaar, direct bij jou thuis.

Wat kost het?

Premièrefilms zie je voor €8,99 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je MIMIK, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten: na aankoop zijn de films 48 uur beschikbaar.

Welke films zijn er beschikbaar?

Van Nederlandse films, tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door onze filmprogrammeur. Kijk voor het actuele aanbod van films op de website van Picl.

Het filmtheater maar dan thuis

PICL

Nu te zien op PICL
PICL

Kijkwijzer

MIMIK geeft, net als alle Nederlandse filmhuizen en bioscopen, de adviezen van Kijkwijzer aan bij onze films. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Onder de 16 jaar? Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18 jaar. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten. 

Meer informatie

Word lid van de filmclub

Filmclub De Première

Filmclub De Première