Jouw favoriete films terug op het witte doek!

Klassiekers

Klassiekers

Wil jij jouw favoriete films opnieuw zien op het grote witte doek of heb jij nooit een kans gekregen om jouw favoriete klassieker in première te zien gaan? In MIMIK tonen we, in samenwerking met het Eye Filmmuseum, heruitgebrachte filmklassiekers in onze filmzalen.

The Straight Story (vanaf DO 27 juni)

Als de bejaarde man Alvin Straight hoort dat zijn broer – die hij lang niet heeft gesproken – een beroerte heeft gehad, besluit hij hem op te zoeken in de hoop op een verzoening. Het verhaal krijgt een eigenaardige wending als de nukkige Alvin besluit van Iowa naar Wisconsin af te reizen op zijn elektrische grasmaaier.

Koop nu je tickets

The Straight Story (vanaf DO 27 juni)

Dogtooth (vanaf DO 11 juli)

Vader, moeder en hun drie kinderen wonen aan de rand van een stad. De kinderen zijn nooit buiten het hek geweest. De enige die in het huis wordt toegelaten is Christina, bewaker in het bedrijf van vader. Op een dag geeft Christina de oudste dochter een hoofdband cadeau met steentjes die oplichten in het donker. Ze vraagt er wel iets voor terug.

Koop binnenkort je tickets

Dogtooth (vanaf DO 11 juli)

Fucking Åmål (vanaf DO 25 juli)

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin, het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens.

Koop binnenkort je tickets

Fucking Åmål (vanaf DO 25 juli)

Films die al gedraaid hebben

Films die al gedraaid hebben

Spoorloos

Spannende verfilming van Tim Krabbé’s roman Het gouden ei, waarin een jonge vrouw (Johanna ter Steege) tijdens een vakantie naar Zuid-Frankrijk verdwijnt bij een pompstation. Haar man blijft jarenlang obsessief naar haar zoeken. Nu gerestaureerd.

Spoorloos

1942