Binnenkijken

Binnenkijken

Welkom bij MIMIK!

Wij zijn ontzettend trots op ons nieuwe pand aan de IJssel. Kom je snel een kijkje nemen?

Expositie

MIMIK biedt met tentoonstellingen een podium aan professionele kunstenaars uit Deventer en nabije omgeving.

Tot 4 januari zie je het werk van Margot Olde Loohuis uit de serie 'Waterlelies'. 

Voor meer informatie mail naar info@mimik.nl

Bekijk de website

Expositie

Rondleiding

Je bent altijd van harte welkom bij MIMIK! Of je nou naar een voorstelling gaat, een hapje of drankje komt doen in ons café of dat je alleen nieuwsgierig bent naar onze nieuwe plek.

Wil je graag een uitgebreide rondleiding? Dat kan! Zodra wij open zijn plannen wij verschillende momenten in waarin wij je graag rondleiden in het pand.

Rondleiding

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Search onder leiding van Bjarne Mastenbroek. Het is ongelofelijk knap ingepast tussen bestaande gebouwen. Door de slimme indeling is er op de plaats waar vroeger de gymzaal van het Hegius college stond een indrukwekkend film en theater verrezen van meer dan 3.000 m2.

Met MIMIK is een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor Deventer gecreëerd, met twee grotere en twee kleinere filmzalen voor het vroegere Filmhuis de Keizer en een ruime theaterzaal voor vroegere Theater Bouwkunde. Ook is er een café-restaurant, een bar en een foyer gehuisvest. De ligging op een belangrijke stedenbouwkundige locatie op het grensgebied tussen de Welle en de historische binnenstad geeft het project veel potentie. Er is gekozen bestaande contextuele elementen te versterken. Zo is de bestaande stadsmuur een van de belangrijke redenen om de bar één niveau te verhogen, zodat de bezoekers kunnen genieten van het mooie uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden. Vanwege akoestische redenen is het gebouw ontworpen omheen de grote theaterzaal. De filmzalen zijn boven de entreezone gesitueerd. Naast de entree bevindt zich het café-restaurant en een verdieping hoger de bar. Dit resulteert in een voor het publiek overzichtelijke indeling van de hoofdfuncties. Deze publieke ruimtes verdeeld over drie lagen zijn middels een sculpturale luie trap met elkaar verbonden.

De gevel van het gebouw bestaat uit wit geglazuurd metselwerk. Om het publieke interieur van het gebouw een grootstedelijk karakter te geven is de binnenstraat van het gebouw gedeeltelijk uitgevoerd in metselwerk. De binnenstraat verbindt de Welle met de Noordenbergstraat. Het metselwerk van de gevel loopt naar binnen door, mede om het geluid binnen de filmzalen en theaterzaal te houden. Hierdoor kan de oude steeg van het bouwblok worden hersteld in een eigentijdse uitvoering.

 

Het gebouw

Niets meer missen?

Volg ons
Niets meer missen?

Onze zalen

Filmzaal 1
met 142 stoelen

Filmzaal 1

Filmzaal 2
met 50 stoelen

Filmzaal 2

Filmzaal 3

Filmzaal 3

Filmzaal 4

Filmzaal 4

Theaterzaal

Theaterzaal

Board room

Board room