Binnenkijken

Binnenkijken

Expositie

MIMIK biedt met tentoonstellingen een podium aan professionele kunstenaars uit Deventer en nabije omgeving.

Tot 9 oktober zie je het werk van Maaike Folmer waaronder de print op forex Shark 140 x 120 cm.

Voor meer informatie mail naar info@mimik.nl

Bekijk de website van Maaike

Expositie

Rondleiding

Je bent altijd van harte welkom bij MIMIK! Of je nou naar een voorstelling gaat, een hapje of drankje komt doen in ons café of dat je alleen nieuwsgierig bent naar onze nieuwe plek.

Wil je graag een uitgebreide rondleiding? Dat kan! Zodra wij open zijn plannen wij verschillende momenten in waarin wij je graag rondleiden in het pand.
 

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Search onder leiding van Bjarne Mastenbroek. Het is ongelofelijk knap ingepast tussen bestaande gebouwen. Door de slimme indeling is er op de plaats waar vroeger de gymzaal van het Hegius college stond een indrukwekkend filmtheater verrezen van meer dan 3.000 m2. Door de vele zichtlijnen en de ruime vensters zowel intern als aan de voor- en achterzijde is het pand open en transparant gebleven.

Dwars door het pand loopt een gang die de voor- met de achtergevel verbindt en daarmee een knipoog is naar de talrijke stegen die lopen van de IJssel naar de stad. Vroeger werden deze stegen vooral gebruikt om de handel snel van de kade naar de pakhuizen en winkels te kunnen brengen.

Wie aan de voor- of achterzijde langsloopt, heeft waarschijnlijk niet zo snel in de gaten hoe relatief groot en complex het pand is en wat er nodig was om het te kunnen realiseren.

Het gebouw

Niets meer missen?

Volgs ons
Niets meer missen?

Onze zalen

Filmzaal 1
met 142 stoelen

Filmzaal 1

Filmzaal 2
met 50 stoelen

Filmzaal 2

Filmzaal 3

Filmzaal 3

Filmzaal 4

Filmzaal 4

Theaterzaal

Theaterzaal

Board room

Board room