Binnenkijken

Binnenkijken

Welkom bij MIMIK!

Wij zijn ontzettend trots op ons nieuwe pand aan de IJssel. Kom je snel een kijkje nemen?

Expositie

MIMIK biedt met tentoonstellingen een podium aan professionele kunstenaars uit Deventer en nabije omgeving.

Tot 4 januari zie je het werk van Margot Olde Loohuis uit de serie 'Waterlelies'. 

Voor meer informatie mail naar info@mimik.nl

Bekijk de website

Expositie

Rondleiding

Je bent altijd van harte welkom bij MIMIK! Of je nou naar een voorstelling gaat, een hapje of drankje komt doen in ons café of dat je alleen nieuwsgierig bent naar onze nieuwe plek.

Wil je graag een uitgebreide rondleiding? Dat kan! Zodra wij open zijn plannen wij verschillende momenten in waarin wij je graag rondleiden in het pand.

Rondleiding

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Search onder leiding van Bjarne Mastenbroek. Het is ongelofelijk knap ingepast tussen bestaande gebouwen. Door de slimme indeling is er op de plaats waar vroeger de gymzaal van het Hegius college stond een indrukwekkend film en theater verrezen van meer dan 3.000 m2.

Met MIMIK is een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor Deventer gecreëerd, met twee grotere en twee kleinere filmzalen en een ruime theaterzaal. Ook is er een café-restaurant, een bar en een foyer gehuisvest. De ligging op een belangrijke stedenbouwkundige locatie op het grensgebied tussen de Welle en de historische binnenstad geeft het project veel potentie. Er is gekozen bestaande contextuele elementen te versterken. Zo is de bestaande stadsmuur een van de belangrijke redenen om de bar één niveau te verhogen, zodat je als bezoeker kan genieten van het mooie uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden. Vanwege akoestische redenen is het gebouw ontworpen om de grote theaterzaal heen. De filmzalen zijn boven de entreezone gesitueerd. Naast de entree bevindt zich het café-restaurant en een verdieping hoger de bar. De karakteristieke rode trap verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar.

De gevel van het gebouw bestaat uit wit geglazuurd metselwerk. Om het interieur van het gebouw een grootstedelijk karakter te geven is de binnenstraat van MIMIK gedeeltelijk uitgevoerd in metselwerk. De binnenstraat verbindt de Welle met de Noordenbergstraat. Het metselwerk van de gevel loopt naar binnen door, mede om het geluid binnen de filmzalen en theaterzaal te houden. Zo wordt de oude steeg hersteld in een eigentijdse uitvoering.

 

Het gebouw

Niets meer missen?

Volg ons
Niets meer missen?

Onze ruimtes

Filmzaal 1

Filmzaal 1

Filmzaal 2

Filmzaal 2

Filmzaal 3

Filmzaal 3

Filmzaal 4

Filmzaal 4

Theaterzaal

Theaterzaal

Board room

Board room