15298

Theater

Firma Draaijer & DeVries

Morphosis

Koop tickets
  • do 13-03
    20:00
    Theaterzaal
    € 18,50

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

 In Morphosis volgen we een queer personage dat worstelt met zijn ‘childhood trauma’: een diepgewortelde schaamte die zijn grondslag kent in het niet anders mogen zijn binnen de heersende sociale normen.

 

‘Ik ben homo. Veertien jaar. Ternaard. Bruorren 7. De spiegel op de overloop. Daar begon mijn worsteling, daar begon het gevecht tussen mij en de wereld, tussen mijn hoofd en mijn hart, tussen mij en mezelf.’

Als je heel je leven in de schaduw van je identiteit staat, wie ben je dan in het felle licht? 
Dat de schaamte en daarmee de (meestal onbewuste) angst om afgewezen te worden, genesteld zit in het lijf van veel queers, is voor velen onbekend. Het eindigt vaak in een leeg gevoel dat wordt overgecompenseerd door oppervlakkige erkenning: vluchtige romances, sportschoollijven, glamour, mooie huizen en keihard werken – niet voor niets worden statistisch gezien de meeste topfuncties in het (creatieve) werkveld bekleed door queer mensen. Hoe kan het dan dat het percentage zelfdodingen onder deze ogenschijnlijk succesvolle groep zo hoog ligt? Wat gaat er schuil achter het rookgordijn van hard werken, uiterlijk vertoon en succes?

Morphosis is een muzikale, beeldende en poëtische theatervoorstelling die de hedendaagse queeremancipatie onderzoekt en de schaamte ontmantelt. Hoe resulteert de haat tegen een groep, in haat tegen jezelf? En kun je de liefde nog vinden als je zo lang in je eigen schaduw hebt gestaan?
Een nieuw geschreven monoloog van schrijver en dichter Sytse Jansma (bekend van o.a. Rozige Maanvissen), geïnspireerd op echte verhalen van vijftig Friese lhbtqia+-personen, teksten van Oscar Wilde en het boek "Fluwelen Woede" van Alan Downs. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Regie Romke Gabe Draaijer
Tekst Sytse Jansma
Spel Tim Helderman
Spel & Scenografie Elze van den Akker
Kostuumontwerp Anne-Rixt Gast
Dramaturgie Rinke Brans
Randprogramma Eline de Vries
Lichtontwerp Harald Schnuck
Geluidsontwerp Ben Vrielink
Zakelijke leiding Amarins Jansma

Ook interessant voor jou

Tom Jaspers
za 31-05

Tom Jaspers

Toneelschuur Producties
do 28-11

Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties / Club Lam
wo 30-04

Toneelschuur Producties / Club Lam