15247

Muziektheater

Lavinia Meijer

Behind the Telescopes 8+

Koop tickets
15248

Muziektheater

Lavinia Meijer

Behind the Telescopes 8+

Koop tickets
15246

Muziektheater

Lavinia Meijer

Behind the Telescopes 8+

Koop tickets
  • za 03-05
    19:30
    Theaterzaal
    € 24,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven. Behind the telescopes is een avontuurlijke familiefilm met livemuziek, bedacht en gemaakt door Lavinia Meijer, samen met animator Aimée de Jongh en sound designer Arthur Antoine. 

Behind the telescopes is een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven. Berichten in het nieuws over vluchtelingen brachten haar op het idee. 
Meijer: “Tegelijkertijd was er nieuws over de ontdekking van leven op de planeet Mars. Die twee onderwerpen heb ik samengebracht in mijn verhaal. De hoofdpersoon is een jong meisje dat opgroeit in een wereld vol negativiteit, waarin vluchtelingen als indringers worden gezien. Ze kijkt door een telescoop naar de ruimte en wil naar Mars om daar een beter leven te vinden. Maar tijdens die zoektocht wordt zij zelf ook eigenlijk een vluchteling”.

“De film is zeker geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Het is mooi om te zien hoe kinderen reageren. Arthur en ik (Lavinia) zitten voor het grote scherm en maken live de muziek. Naast de gecomponeerde stukken werken we met samples, geluidseffecten en improvisaties, geleid door het beeld. Ook het publiek wordt onderdeel van de voorstelling.”

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Verhaal Lavinia Meijer
Animaties Aimée de Jongh
Sound design Arthur Antoine
Muziek van o.a. Lavinia Meijer, Philip Glass, Ólafur Arnalds, Nils Frahm en John Mayer

Ook interessant voor jou

Beumer en Drost
zo 26-01

Beumer en Drost

Het Trojaanse Kalf
zo 29-12

Het Trojaanse Kalf

Onias Landveld
vr 15-11

Onias Landveld