7340

Theater

Ludwig Bindervoet

Patroon

Koop tickets
10103

Theater

Ludwig Bindervoet

Patroon

Koop tickets
10104

Theater

Ludwig Bindervoet

Patroon

Koop tickets
10105

Theater

Ludwig Bindervoet

Patroon

Koop tickets

Een persoonlijke solo van Ludwig Bindervoet, geschreven door zijn vader Erik Bindervoet en geïnspireerd op Brief an den Vater (1924) van Franz Kafka, over de eeuwig rondzwervende zoon op de vlucht voor de eeuwig afwezige vader. 

Iedereen heeft een vader. En elke vader is een zoon. Patroon. Een patroon is even snel gelegd als doorbroken. Patroon. Mag ik een glaasje water? Patroon. Uitgangspunt is de verpletterende brief die Kafka schreef aan zijn verpletterende vader. Patroon.

Tijd voor een antwoord. Tijd om de deuren van de winkel open te gooien! Patroon. Welkom in het familiebedrijf! Patroon. Laat me niet in de steek. Patroon. Shikisokusekū, kūsokuzeshiki! Patroon. O, je wilt antwoorden? Patroon. Vader geeft antwoord. Patroon. Zoon door de ogen van de vader in de ogen van de zoon. Patroon. Herhaler van zetten. Die daar. Dat daar. Patroon. Laat losbreken wat wil. Patroon.  

In 2020 maakte Ludwig deze  beeldende, fysieke en talige exploratie van het vader-zoonwezen. De voorstelling werd met lovende recensies ontvangen. Toen was hij vooral zoon. Nu is hij net zelf vader geworden en proeft hij de woorden als nieuw. De voorstelling krijgt er een verdieping bij en na een (te) korte tour - voor een publiek van dertig mensen in coronatijd - is het in 2023 tijd om deze virtuoze performance in volle glorie te tonen. 

Over Ludwig 
Ludwig Bindervoet (1988) studeerde in 2012 af als acteur aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij is lid van performancecollectief URLAND waarmee hij o.a. het succesvolle UR en De Internet Trilogie maakte. In het verleden speelde Ludwig in meerdere voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (De Profundis, Allemaal Mensen, They are just kids, e.a.) en bij andere collectieven zoals Wunderbaum, De Warme Winkel en Nineties Productions. 

Een co-productie van Theater a/d Rijn & URLAND. Patroon is mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Fonds21, Diorapthe

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

Zin in meer literatuur? Bekijk het literaire aanbod in Deventer. 

Klik hier

10471
Concept & spel: Ludwig Bindervoet
Tekst: Erik Bindervoet
Regie: Naomi Velissariou
Geluidsontwerp: Jimi Zoet
Lichtontwerp: Rob Daanen
Scenografie & Kostuum: Katrin Bombe
Publiciteitsbeeld: Lonneke van der Palen
Scène-fotografie: Julian Maiwald
Decorbouw Roy van der Horst
Trailer Silvian Ilgen
Techniek André Goos & Andy Twilt
Met dank aan Provincie Gelderland, Fonds21, Dioraphte en Thomas Dudkiewicz
NRC ★★★★

"Eindeloos boeiend totaaltheater"

Volkskrant ★★★★

“De bevrijding van een stel jonge podiumkunstenaars, die zich verzetten tegen het idee van de tekst als belangrijkste betekenisdrager.”

Theaterkrant

“Een gewelddadige, liefdevolle afrekening met zowel de vader als met de zoon”