15387

Theater

Reindier & Sander Plukaard

Metgezwel

Koop tickets
  • do 01-05
    20:00
    Theaterzaal
    € 20,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. In deze humorvolle muziektheatervoorstelling vertellen deze twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

Iedere ochtend stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit.

“Met energie, inhoud en souplesse maken ze van Metgezwel een intieme, muzikale vertelling die maar één minpunt heeft: zij duurt te kort”, aldus de Volkskrant. Na het overdonderende succes op Theaterfestival De Parade, met uitverkochte zalen en enthousiast publiek, komt Metgezwel met een avondvullende versie de theaters in, om nog meer mensen in hun hart te sluiten met dit waargebeurde, ontroerende liefdesverhaal.

Sander Plukaard (1989) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2024 trad hij toe tot het acteurs-ensemble van Het Nationale Theater. Recent speelde hij in de succesvolle voorstelling COCK van Theater Oostpool. 
REINDIER (Reinier van Harten, 1991) studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling pop voor zang en piano. Zijn afstudeervoorstelling gooide hoge ogen bij zowel theaters als poppodia en zijn werk stond op zowel Theaterfestival Oerol als in poptempel Paradiso. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Gezelschap REINDIER i.s.m. Het Nationale Theater
Muziek, tekst & spel REINDIER en Sander Plukaard
Eindregie Gerardjan Rijnders
Scenografie Marjolijn Brouwer
Lichtontwerp Yuri Schreuders
Sander Janssens, Theaterkrant over Metgezwel

“Metgezwel is liefdevol, ontroerend en zeer troostrijk muziektheater en misschien wel de mooiste Paradevoorstelling in jaren”

Han van Wieringen, De Groene Amsterdammer over Metgezwel

“Een vertel- spel- en muzikaal miniwonder”

Hein Janssen, Volkskrant over Metgezwel

“Metgezwel is een voorstelling over ziekte en troost die alleen maar bewondering oproept”

Ook interessant voor jou

Steyn de Leeuwe
vr 28-02

Steyn de Leeuwe

Abel van Gijlswijk
za 22-02

Abel van Gijlswijk

Orkater/De Nieuwkomers
do 13-02

Orkater/De Nieuwkomers