15879

Film

Rosalie

Stéphanie Di Giusto

15880

Film

Rosalie

Stéphanie Di Giusto

15881

Film

Rosalie

Stéphanie Di Giusto

15882

Film

Rosalie

Stéphanie Di Giusto

In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt te trouwen met Abel, een café-eigenaar die diep in de schulden zit.

Rosalie is een jonge vrouw met een geheim dat haar leven overschaduwt; ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing. Haar vader heeft om haar huwelijkskansen te vergroten een aanzienlijke bruidsschat gespaard. Abel, eigenaar van een café bij een fabriek, trouwt met Rosalie zonder kennis van haar geheim, aangetrokken door de belofte van financiële verlichting van zijn schulden. In hun huwelijksnacht schrikt hij van haar uiterlijk en wijst haar af. Rosalie wil niets liever dan getrouwd blijven want het is haar diepste wens een kind te krijgen. Om Abel te helpen met zijn schulden, besluit ze haar baard te laten groeien in de hoop dat dit nieuwsgierige klanten naar zijn bar zal trekken.

De Franse regisseur Stéphanie Di Giusto (La danseuse) presenteert met Rosalie wederom een film over een uitzonderlijke vrouw. Inspiratie voor deze feministische en delicate film haalde Di Giusto uit Clémentine Delait, een Franse bebaarde dame en caféhoudster die aan het begin van de twintigste eeuw beroemd was. Met hoofdrollen voor Nadia Tereszkiewicz en Benoît Magimel.

Regie Stéphanie Di Giusto
Cast Benoît Magimel, Nadia Tereszkiewicz
Land Frankrijk,België
Jaar 2023
Duur 115 minuten
Taal Frans gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 11-07
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Maria Montessori
di 18-06

Maria Montessori

Nice Ladies
di 18-06

Nice Ladies