9380

Literair

Vers & Vuig

Bekijk het eens van de zondige kant!

Koop tickets

Het jaar loopt op z’n eind. Tijd voor bezinning. Heb je het afgelopen jaar goed geleefd? Of heb je genoten van alle zonden die je begaan hebt? Wil je biechten en het nieuwe jaar starten met een schone lei? Of wil je jouw zonden delen en zo anderen inspireren voor een nog veel avontuurlijker, brutaler en prikkelender nieuw jaar? 

De organisatie van Vers & Vuig is op zoek naar de grootste zondaar in ons midden. 4 dichters en tekstschrijvers gaan de strijd met elkaar aan rondom de 7 hoofdzonden. Live op het podium van MIMIK. 

Uiteraard is er een vakkundige (en omkoopbare!) jury aanwezig die de Vuigste dichter van 2022 zal benoemen.  
Het publiek krijgt ook een stem! Niet alleen als jury, maar ook als inspiratiebron voor nog meer zonden, want er kan gebiecht worden!

met:
Suehaylee Vergouwen 
Robin Bleeker
Martin Knaapen
Frino
Anna Bjarnadottir
Tiemen Hageman
Meneer De Perifeer (DJ)
en Dennis Platvoet als presentator

Scrol naar beneden voor de line-up!
Dit is een coproductie met productiehuis BRUT. 

 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

LINE-UP

Robin

De avond wordt geopend door onze voormalige Deventer Stadsdichter Robin Bleeker. Hij won al 7x de award voor de meest Vuige Dichter van het jaar. 

Robin Bleeker won in 2015 op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieks- als de persoonlijkheidsprijs niet. Sterker: hij nam niet eens deel. Vanachter de piano, waar hij als een vis op het droge is, zingt hij op navolgbare wijze zijn ietwat vergezochte bruggetjes aaneen. Robin weigert zich te laten inspireren door alledaagse dingen om hem heen, en op vlijmscherpe observaties zult u hem niet licht betrappen. Ook schuwt hij de actualiteit als de pest. Robin – op de bres voor kwantiteit - is een vat vol tegenstrijdigheden, maar tegelijkertijd ook niet. Zijn repertoire is intelligent, uitgebalanceerd noch spitsvondig, en wie verwacht op het verkeerde been gezet te worden, komt bij deze zonderlinge entertainer bedrogen uit. Van een theaterpersoonlijkheid is nauwelijks sprake en enig sarcasme is hem evengoed wezensvreemd. 
 

Robin

Frino

De een is bruiloftmuzikant, de ander vuilnisman. Samen vormen Ruben den Brok en Koen Frijns het Brabohopduo Frino. Beide artiesten hebben een voorliefde voor Brabantse paradijsvogels: ‘gasten die rondhangen in een grindtegeltuin, kreupele oud-PSV’ers zonder middelvingers’. Dat soort. Frino is scherp doch liefdevol, verpakt in beats die je om de oren meppen als een opgekalefaterde hatchback naast je bij het stoplicht.

Frino

Suehaylee

Suehaylee Vergouwen is spoken word-artiest, workshop docent, voice-over en host. 
Met een rauw randje, een eigenzinnige flow en haar muzikaliteit onderscheidt zij zich en wordt ze regelmatig uitgenodigd om haar stem te laten horen.
Zo bracht ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble & Stichting Vluchteling een ode aan de vrede in Tivoli Vredenburg in Utrecht en stond ze niet lang daarna op het Crossing Borders festival in Den Haag in een rap cypher. 
Met een maatschappijkritisch oog, een warme stem en positieve houding hoopt ze het gesprek op gang te brengen, te inspireren en antwoorden te vinden.
 

Suehaylee

Martin

Ik ben een veelzijdig mens. Dichter, uitgever, cultureel manusje-van-alles.
Ik bijt en zoen maar ik ben niet per se een aardige man. 
Ik grom en wil ruis schrijven. Ruis is alom, ruis is schoonheid of grauw of vuil. Ruis vervormt, ontregelt en houdt je scherp.
Ik ben opgegroeid met Steinbeck en punk en noise.
Ik bewonder Bukowski, voel mij thuis bij Louise Glück en word blij van Anne-James Chaton.
Ik geloof in liefde en in afbraak. Voor mij is niets vanzelfsprekend. 
Ik ben mijn eigen tegenstelling en val uiteindelijk weer mee.

Martin Knaapen is dichter, cultureel manusje-van-alles en uitgever. 
(foto: Viotrica Cernica )

Martin

Tiemen

Tiemen is schrijver en podcastmaker. Hij studeert Creative Writing aan ArtEZ. In zijn werk probeert hij oordelen uit te stellen en de wereld om zich heen te bevragen. Als mens hebben we zo veel mogelijkheden, zo veel keuzes die we zelf moeten maken. Wat Tiemen interesseert zijn de keuzes die mensen maken, waarom ze die keuzes maken, en wat dat kost of oplevert.
 

Tiemen

Anna

Mijn naam is Anna Bjarnadottir, ik ben half IJslandse dichteres uit Deventer. Door middel van ritme en metaforen probeer ik de wereld om mij heen vast te leggen en te delen.
Het liefst doe ik dit op een podium om mijn boodschap met behulp van lichaamstaal goed te kunnen overbrengen.

 

Anna

Meneer De Perifeer

Harco Rutgers aka Meneer De Perifeer is o.a. head honcho van De Perifeer, het kleinste én meest avontuurlijke podium van Deventer. Als DJ heeft Meneer De Perifeer decennia ervaring in het stukdraaien van dansvloeren, maar bij Vers & Vuig heeft hij een andere missie. Meneer De Perifeer komt net als bij vorige edities weer verse en vuige plaatjes voor ons draaien. Nou ja, dat zullen dan wel weer vooral vuige plaatjes worden waarschijnlijk... Het is niet ondenkbaar dat Meneer De Perifeer dit keer een extra DJ mee naar binnen smokkelt om nieuwe levels van vuigheid te ontsluiten. Ja uhm, wij weten ook niet waar dit allemaal op uitdraait. Vuig is het nieuwe lekker!

Meneer De Perifeer