3718

Top 5 Picl films voor tijdens de lockdown

In deze duistere dagen waarbij we weten dat op de eerstvolgende persconferentie ons niet wordt verteld waarop we hopen klampen we ons vast aan films die mooie verhalen vertellen en hoop geven. Bij deze een top 5 uit ons Picl-aanbod, van films die je weer zin geven in het leven, samengesteld door filmprogrammeur Anton.

Honeyland

Voor 2 Oscars genomineerde documentaire over een imker in de bergen van Noord-Macedonië. “Honeyland is een wonder van een film over de omgang met de natuur en met elkaar. Een verhaal om stevig in je hart te sluiten.”

★★★★★ Trouw

Bekijk nu

Honeyland

Babyteeth

Over de eerste grote liefde van een terminaal ziek pubermeisje, door de Nederlandse filmpers gekozen tot beste film van 2020. “Puntgaaf debuut over jonge liefde”

★★★★ NRC

Bekijk nu

Babyteeth

Rocks

IJzersterk en intens jongerendrama over opgroeien in een achterstandswijk in Londen.  “Een inspirerend voorbeeld van hoe verhalen niet ‘over’ mensen hoeven te gaan, maar ‘van’ mensen kunnen zijn”

★★★★ NRC

Bekijk nu

Rocks

Bacurau

Een Braziliaans dorpje is ineens verdwenen van alle kaarten en vanaf dan gebeuren er hele rare dingen. Juryprijs Cannes 2019. “In Bacurau mengen western, sciencefiction, mystery, politieke satire zich naadloos tot een magisch-realistische droom. Wedden dat hij na één keer kijken opduikt in je dromen? En dat je hem daarna nog een keer wilt zien?”

★★★★★ NRC

Bekijk nu

Bacurau

Parasite

Voor wie de beste film van 2019 nog niet gezien heeft, Parasite staat nog een paar weken op Picl. Winnaar van 4 Oscars waaronder die voor beste film. “Een meesterwerk”

★★★★★ Volkskrant

Bekijk nu

Parasite

Meer nieuws

Meer nieuws
Videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers
vr 18-06-2021

Videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers

Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur laat de sector op een bijzondere manier van zich horen in het kader van de grootse, landelijke culturele campagne Mooier dan ooit. De kleine theaters van Overijssel hebben gekozen voor een groots gebaar met een hoopgevende song van eigen bodem met de blik op de toekomst. Hendrik Jan Bökkers tekende voor tekst en muziek.

Keti Koti bij MIMIK
di 15-06-2021

Keti Koti bij MIMIK

In het kader van Keti Koti heeft MIMIK een avondprogramma samengesteld, bestaande uit twee documentaires van Ida Does en een bijeenkomst waarin Peggy Bouva en Maartje Duin van de bekroonde podcast 'De plantage van onze voorouders' (Prospektor/VPRO) vertellen hoe zij hun zoektocht in Nederland en Suriname hebben aangepakt. 

Weekoverzicht 17 t/m 23 juni
ma 14-06-2021

Weekoverzicht 17 t/m 23 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!  Iedere maandagmiddag maken wij het nieuwe filmprogramma bekend van de nieuwe speelweek van donderdag t/m woensdag. Het theaterprogramma is vaak al eerder bekend. 

Kijk Ons: Love In A Bottle
vr 07-05-2021

Kijk Ons: Love In A Bottle

Een film over liefde in lockdown van Paula van der Oest, met James Krishna Floyd en Hannah Hoekstra. Kijk Ons presenteert speciale voorpremières van nieuwe, kleurrijke, eigenzinnige en dappere films van eigen bodem, in filmtheaters in het hele land.