Professionele online live-uitzendingen bij MIMIK

Professionele online live-uitzendingen bij MIMIK

Filmhuis en theater MIMIK en videoproductiebedrijf De Mannen Zonder Pak slaan de handen ineen. Zij bieden bedrijven die vanwege corona hun evenement online organiseren vanaf nu de mogelijkheid om live uit te zenden vanuit het filmtheater. De producties worden live geschakeld met meerdere camera’s en kunnen worden voorzien van interactieve aspecten, in te starten video’s en professionele intro’s en bumpers.

Rob van den Hove, directeur van MIMIK: “Met vier filmzalen, een multifunctionele theaterzaal, een bar en een café zijn bij MIMIK alle denkbare combinaties van cultuur, beleven en uitgaan mogelijk. Maar toen de coronacrisis toesloeg moest veel daarvan plotseling worden geschrapt. We zijn meteen op zoek gegaan naar wat wél mogelijk is. Zo kwamen we erop om onze krachten te bundelen met De Mannen Zonder Pak, zodat we vanuit onze prachtige locatie live-uitzendingen kunnen aanbieden aan bedrijven.”

Van offline naar online hybride evenement
Coen Remmelts, mede-eigenaar van De Mannen Zonder Pak: “Sinds de coronacrisis zien we dat het aantal aanvragen voor live-registraties aanzienlijk toeneemt. Evenementen die eerder in een zaal werden georganiseerd, moeten in deze tijd ineens online uitgezonden worden. Met de steeds veranderende coronamaatregelen moet er ook nog eens snel worden geschakeld: mag er wel of geen publiek in de zaal, en hoeveel mensen mogen dat dan zijn? Kunnen we het publiek misschien verspreiden over meerdere zalen? Door samen te werken met MIMIK kunnen we een mooie, veelzijdige locatie bieden waar we alles onder één dak hebben.”

Meer dan alleen zenden
De uitzendingen zijn mogelijk op YouTube, Facebook of via een speciaal ingerichte (besloten) webpagina. Maar het blijft niet bij zenden. Remmelts: “We maken gebruik van programma’s als Mentimeter, waarmee je live in de uitzending een quiz of poll behandelt. Of er loopt een live Twitterfeed of chatfunctie mee, die tijdens de uitzending direct wordt besproken. Dankzij de faciliteiten bij MIMIK en onze moderne apparatuur is het zelfs mogelijk om met een vertraging van slechts enkele seconden uit te zenden. Dit biedt kansen voor een echt interactieve livestream: voor de kijker is het net alsof je naar een televisieshow kijkt waar je zelf aan deelneemt.”

Bekijk het theaterprogramma

Lees meer
Bekijk het theaterprogramma

Meer nieuws

Meer nieuws
Kijk Ons: Love In A Bottle
vr 07-05-2021

Kijk Ons: Love In A Bottle

Een film over liefde in lockdown van Paula van der Oest, met James Krishna Floyd en Hannah Hoekstra. Kijk Ons presenteert speciale voorpremières van nieuwe, kleurrijke, eigenzinnige en dappere films van eigen bodem, in filmtheaters in het hele land.

Eerste Brandsalarm uitgereikt in MIMIK
do 15-04-2021

Eerste Brandsalarm uitgereikt in MIMIK

Redacteur en scout Stefanie Liebreks eerste Brandsalarmist.

3x zomerliefdes
ma 12-04-2021

3x zomerliefdes

Zomerse films met een romantisch tintje. MIMIK noemt er drie!

Uitreiking Brandsalarm in MIMIK
vr 09-04-2021

Uitreiking Brandsalarm in MIMIK

Dit jaar wordt voor de eerste maal het Brandsalarm uitgereikt: een strippenkaart waarmee de uitverkozene een jaar lang aan de slag kan bij verschillende instanties in de literaire wereld. Volg de livestream vanuit MIMIK!