Weerlicht

Weerlicht

Weerlicht

Van 4 t/m 7 november zijn er op verschillende plekken in de sfeervolle binnenstad, projecties te zien van kunstenaars, fotografen en ontwerpers uit Deventer. Stuit op een muur van automagisch gevonden wijsheden, wordt meegenomen in een abstract lijnenspel van wortels of laat je in een zijstraat verrassen door een liefdesbrief van lettervermicelli.

TAMTAM objektentheater - ROOTS

De makers van TAMTAM objektentheater, Gérard Schiphorst en Marije van der Sande, werken vanuit een fascinatie voor de ziel van materialen. In hun voorstellingen en beeldend werk zijn haveloze en gebutste vindsels een metafoor voor de wereld en zijn bewoners. Video speelt in de voorstellingen vaak een belangrijke rol.

ROOTS is geïnspireerd door een in het bos gevonden wortel van een uitgegraven struik. De grillige vertakkingen vormen een abstract lijnenspel. Een herinnering aan het feit dat we zonder onze wortels niets zijn.

Locatie: Noordenbergstraat 1, achterzijde MIMIK

TAMTAM objektentheater - ROOTS

Niek Doup - PASSAGE

Niek Doup omschrijft zichzelf als beeldmaker uit Deventer. Zijn werk richt zich vooral op de creatieve sector, waarbij hij samenwerkt met muzikanten en culturele organisaties. In zijn werk combineert hij fotografie, bewegend beeld, geluid en grafisch ontwerp om tot verrassende beelden te komen.

In dit werk laat hij de dagelijkse omgeving op een andere manier zien. Niek Doup; ‘Ik leg veel tussenruimtes vast; plekken waar je zonder nadenken voorbijloopt, maar die door de compositie en lichtval de indruk wekken van een diepere, symbolische betekenis’.

Locatie: Korte Assenstraat 6, achter No. 11

Niek Doup - PASSAGE

Esmay Groot Koerkamp - Een Liefdesbrief van Lettervermicelli

Esmay Groot Koerkamp maakt werk op en met verschillende materialen: textiel, video, keramiek, papier. Haar werk gaat vaak over de gevoelswereld, dat wat zich binnenin de mens afspeelt. De gevoelens die je soms akelig alleen doen voelen, maar herkenbaar worden zodra we ze benoemen.

In de animatievideo ‘Een Liefdesbrief van Lettervermicelli’ zie je twee figuren en de onuitgesproken zinnen van een nog niet begonnen liefdesverhaal.

Locatie: Walstraat 45, de steeg bij Roemar Koffiebranderij

Esmay Groot Koerkamp - Een Liefdesbrief van Lettervermicelli

Elise van der Linden - Independence

Elise van der Linden maakt animaties, video-installaties, sculpturen en foto’s. In 2017 werd ze gekozen tot Talent van het Jaar en haar videowerk Ozon is onderdeel van de vaste collectie van Museum de Fundatie in Zwolle. Elise’s werk toont haar fascinatie voor de verhouding tussen mens en natuur.

‘Independence’ is een reflectie op de hedendaagse leefwereld van de mens. Het staat stil bij de kwetsbaarheid en de samenhang tussen individuen binnen een samenleving. Het werk was eerder te zien op de ‘Grijze silo’, in het Havenkwartier van Deventer.

Locatie: Menstraat 1, om de hoek bij de Irish Elk

Elise van der Linden - Independence

Isabelle Renate la Poutré - Het venster

In ieder moment zit een uniek verhaal. Dat is waar het om draait in het werk van fotografe en documentairemaakster Isabelle Renate la Poutré. ‘Rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk’, zo omschrijven kenners Isabelles stijl. Door zelf in het decor op te gaan, geeft ze alles wat voor haar lens komt volledig de ruimte. Daarbij kiest ze niet tussen film en fotografie maar kijkt met welk medium ze het verhaal het beste kan vatten.

Isabelle schijnt licht op het alledaagse leven in de gewoonste huiskamer bij jou om de hoek.

Locatie: Broederenstraat 3, boven Siebel

Isabelle Renate la Poutré - Het venster

Harco Rutgers - How Random - Is Random

Harco Rutgers is beeldend (geluids)kunstenaar, ontwerper, eigenaar van platenlabel Esc.rec. en podium De Perifeer. Harco’s werk heeft vaak een multidisciplinair karakter en maakt gebruik van de overlappende eigenschappen van beeldende kunst, vormgeving, geluid, muziek, taal, digitale media en internet.

Harco Rutgers laat ‘How Random - Is Random’ zien, een werk dat ongeveer 350 oosterse spreekwoorden opsplitst en ze willekeurig herschikt om een doorlopende stroom van ‘automagisch’ gevonden wijsheid te genereren.

Locatie: Brink 21, om de hoek naast café de Hip

Harco Rutgers - How Random - Is Random

TAS

TAS -terrorartsquad- gebruikt dadaïstische invloeden in combinatie met een satirische benadering om hedendaagse thema's aan te pakken. Het absurde wordt verheerlijkt en op een voetstuk gezet om aanbeden te worden. Er wordt gepoogd de maatschappelijke kloof te dichten door polarisatie te ontmantelen, door te overpolariseren.

Locatie: Deze projecties duiken op verschillende plekken in de stad op

TAS

Studio Wonder

Naast het vormgeven is Studio Wonder, Camiel Voorn en Sander op den Dries, meer dan 10 jaar geleden begonnen met vj-en (live animaties en video mixen tijdens optredens, clubavonden en festivals). Dit zien ze als een verlengde van hun ontwerpwerk. Met festivals als Awakenings, Mysteryland, Lowlands en live tours met artiesten als De Staat, Wantigga, Ganz en de Sluwe Vos als bagage streven ze nog steeds naar vernieuwing in video en installaties en proberen ook hier weer de grens op te zoeken van de mogelijkheden.

Locatie: Brink 55, achterkant van de Waag

Studio Wonder

Patrick Mangus - !FRAGMENTS!

De installatie !FRAGMENTS! van Patrick Mangnus bij Nachtexpo is een nieuwe installatie die verder borduurt op het opnieuw (her)gebruiken van ouder eigen werk. Aangevuld met verlichting en ruimtelijke elementen komt de unheimische sfeer van deze installatie bijna nog beter overeen met plekken die we graag mijden tijdens nachtelijke escapades.

Locatie: Handelskade 1, Nachtexpo

Patrick Mangus - !FRAGMENTS!

Philip Vermeulen - Wether Weather en FanFanFan

Philip Vermeulen presenteert bij Kunstenlab zijn installaties 'Wether Weather’ en ‘FanFanFan’, waarin hij natuurkundige verschijnselen als licht, geluid en beweging manipuleert. De kinetische ‘hypersculpturen’ bewegen met zo’n hoge snelheid dat de fysieke eigenschappen van de materialen voor je ogen lijken te vervormen.

Locatie: Havenplein 20, Kunstenlab Te zien op vrijdag van 20 tot 22 uur, zaterdag van 13 tot 20 uur en zondag van 13 tot 17 uur.

Philip Vermeulen - Wether Weather en FanFanFan

Lisa Maartense - Chromosphere

In de Kunstenlabsteeg toont Lisa Maartense: Chromosphere. Zij maakt een site specific muurschildering waarbij ze werkt met fotochemische pigmenten, die verkleuren bij de blootstelling aan licht.

Locatie: Noordzeestraat 3, vanaf buiten te bekijken in de Kunstenlabsteeg

Lisa Maartense - Chromosphere

Open Plek

Op deze plek kun je filmpjes zien die door Deventenaren zelf zijn ingezonden. Wil je zelf meedoen aan Weerlicht? Dat kan! Stuur een filmpje van maximaal 3 minuten wat geschikt is voor alle leeftijden naar puk@kunstenlab.nl. De deadline hiervoor is 1 november. Een selectie van de inzendingen zal (zonder geluid) wordt opgenomen in de route.

Locatie: Smedenstraat 9, boven de Expeditie

Open Plek

Samenwerking

Dit project is een coproductie van De Nieuwe Oost | pop en Kunstenlab in samenwerking met MIMIK, de Perifeer, Nachtexpo en Burgerweeshuis.

Weerlicht is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Wesselings - van Breemen en Deventer Cultuur Club.

Meer nieuws

Meer nieuws
Weekoverzicht 29 september t/m 5 oktober
di 27-09-2022

Weekoverzicht 29 september t/m 5 oktober

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! 

Weekoverzicht 22 t/m 28 september
ma 19-09-2022

Weekoverzicht 22 t/m 28 september

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! 

Weekoverzicht 15 t/m 21 september
ma 12-09-2022

Weekoverzicht 15 t/m 21 september

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! 

Weekoverzicht 8 t/m 14 september
ma 05-09-2022

Weekoverzicht 8 t/m 14 september

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!