Waar golven spreken

Luisterfestival SCHELP

Luisterfestival SCHELP

Een nieuw festival in MIMIK met de beste luisterverhalen, hoorspelen en podcasts. 


Laat niemand je vertellen dat er geen zeeën in schelpen te vinden zijn! De realiteit is vaak maar half zo interessant. Want waarom zou je kiezen voor duffe feiten, als je ook alle oceanen van de wereld in de palm van je hand kunt houden? Tijdens het nieuwe Luisterfestival SCHELP mag je je oren geloven! 

Op 1 juni 2024 word je meegevoerd door de beste fictie audio en hoorspelen die Nederland te bieden heeft. Luisterfestival SCHELP dompelt je onder in nieuwe werelden, overspoelt je met kleurrijke beeldtaal en stuwt je voort op golven van kabbelend stemgeluid. We beloven je een dag vol schitterende onwaarheden, waarachtige leugens en geloofwaardige duimzuigerij.

In samenwerking met MIMIK en productiehuis BRUT (BRIK) organiseert Ischa den Blanken een dag waarin bezoekers van alle leeftijden gezamenlijk kunnen luisteren naar live uitvoeringen van een paar van de beste fictie audioproducties die Nederland rijk is.

Het hoofdprogramma bestaat uit vier voorstellingen:

🐚ROSA ENSEMBLE | LUISTER… DE NACHT 6+ om 16:00 uur
🐚BERT HANA | MAANKALF om 18:00 uur
🐚AUDIOCOLLECTIEF NOX | NAGASAKI om 20:00 en om 21:00  uur
🐚URLAND | URLAND DOET REBOOT om 22:00 uur

Bestel 4 tickets voor het hoofdprogramma voor maar €24,90! (korting wordt automatisch berekend in het winkelmandje)

Daarnaast kan je ook nog deelnemen aan de Strandwandeling:
🦪DE STRANDWANDELING om 13:00 en om 14:30 uur

Lees hieronder meer over de programma's:

Luisterfestival SCHELP

15162

Rosa Ensemble | Luister… de Nacht (6+) 16:00

Vier muzikanten van het Rosa Ensemble spelen het verhaal van een eigenwijs ventje dat voor het eerst alleen bij zijn opa moet logeren als zijn zusje wordt geboren. Maar opa woont in een koud en donker huis, ver weg op het platteland, waar 's nachts de griezelige Mintoonoren van zich laten horen... 

Tickets

Rosa Ensemble | Luister… de Nacht (6+) 16:00

Bert Hana | MAANKALF 18:00

Maankalf is een donker sprookje over slechte slapers die verdwalen tussen feit en fictie. Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje boven in de heuvels van Zuid-Limburg en is gemaakt door Bert Hana. Speciaal voor festival Schelp zal Maankalf live opgevoerd worden. Met spel van Esther de Koning en Bert Hana.

Tickets

Bert Hana | MAANKALF 18:00

Audiocollectief NOX | Nagasaki 20:00 en 21:00

Nagasaki is een audiofilm, een spoken word opera over liefde in tijden van de atoombom. Op 9 augustus 1945 verwoest de atoombom de Japanse stad. Tienduizenden mensen sterven. Tussen de ruïnes zoekt het jonge meisje Franka haar vriendin. Kan ze haar vinden voor de straling haar fataal wordt?

De creatie van componist/producer Sietse Damen en schrijver/regisseur Luuk Imhann is al bijna 70.000 keer beluisterd. Als audiocollectief NOX maakten ze de podcasthit Na het einde van de wereld en ze werken aan een audiofilm over de bedenker van de kernbom. Met Q&A na afloop van de vertoning om 20:00 uur

Tickets

Audiocollectief NOX | Nagasaki 20:00 en 21:00

URLAND | URLAND doet REBOOT 22:00

URLAND neemt je mee op een (her)ontdekkingsreis, op zoek naar het begin. Is het echt opnieuw beginnen, als je zelf de optelsom bent van al het voorafgaande?

Reboot, restart, rebirth. Repeat.

Een wedergeboorte van het live hoorspel, versterkt met de nieuwste technologie om de meest immersieve wereld denkbaar te creëren. Meesterverteller Thomas Dudkiewicz en meester sound designer Tomas Loos pogen het verhaal van REBOOT te temmen. Via een immersieve geluidssysteem met binaurale audio betreden ze een onontdekte wereld.

Tickets

URLAND | URLAND doet REBOOT 22:00

En er is meer...

En er is meer...

De Strandwandeling | 13:00 & 14:30

Tijdens De Strandwandeling gaat het publiek buiten het theater op expeditie langs vier korte fictie audiowerken, gemaakt door muzikanten, theatermakers en kunstenaars uit Deventer. Jeroen Diepenmaat, Timon Massop, Johanneke Ter Stege en Maxime Verhagen ontwikkelen speciaal voor SCHELP unieke luisterwerken die gegarandeerd en volledig verzonnen zijn. De verhalen zijn geworteld in de stad en laten de expeditieleden met nieuwe oren hun omgeving luisteren. Opzoek dus, naar de verhalen die zich in het decor van de oude stad zouden kunnen afspelen. Het startpunt is in MIMIK bij de servicebalie.

Tickets

De Strandwandeling | 13:00 & 14:30

Kom je eten en drinken?

Tijdens Luisterfestival Schelp kun je bij MIMIK Eten & Drinken genieten van een heerlijke lunch of diner in ons restaurant of op het terras. 

Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer een tafel in het restaurant voor het diner. 

Reserveer

Kom je eten en drinken?