7950

Film

After Love

Aleem Khan

Koop tickets
7951

Film

After Love

Aleem Khan

Koop tickets

De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. 

After Love is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie. 

Uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021. Winnaar BAFTA Best Leading Actress + 3 BAFTA-nominaties, geselecteerd voor de Sémaine de la Critique, filmfestival Cannes 2020. 

Deze film is onderdeel van de reeks ‘Previously Unreleased’ van Eye Filmmuseum. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar ten onrechte de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Met deze reeks geeft Eye de films alsnog een kans. De gehele reeks van deze met zorg geselecteerde titels is deze zomer ook in MIMIK te zien.

Regie Aleem Khan
Cast Nathalie Richard, Joanna Scanlan, Talid Ariss
Land Verenigd Koninkrijk
Jaar 2020
Duur 89 minuten
Taal Engels, Frans, Arabisch, Urdu gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer