6445

Film

Ali & Ava

Clio Barnard

Koop tickets
6446

Film

Ali & Ava

Clio Barnard

Koop tickets
6447

Film

Ali & Ava

Clio Barnard

Koop tickets
6448

Film

Ali & Ava

Clio Barnard

Koop tickets

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan.

Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

 

De Nationale Dag van Empathie 

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de empathische kalender mei 2022 van de Nationale Dag van Empathie. De Nationale Dag van Empathie op 3 mei is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Door het uitwisselen van verhalen, dromen en ervaringen met elkaar leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie, respect en begrip tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. De Dag van Empathie is een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter, kijk op www.dagvanempathie.nl voor meer informatie!

★★★★ NRC

'Een van de meest ontwapenende filmverliefdheden dit jaar'

★★★★ VPRO Cinema

'Fraai romantisch drama'

★★★★ Empire

'Charming, assured, contemporary British romance'

Regie Clio Barnard
Cast Adeel Akhtar, Claire Rushbrook
Land Verenigd Koninkrijk
Jaar 2021
Duur 95 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer