7476

Muziektheater

Aluin

Twelfth Night

Koop tickets
10020

Muziektheater

Aluin

Twelfth Night

Koop tickets
10019

Muziektheater

Aluin

Twelfth Night

Koop tickets
10018

Muziektheater

Aluin

Twelfth Night

Koop tickets

Een genderfluïde muziekspektakel. Twelfth night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queerfeestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag.

Aluin neemt deze Shakespearetekst opnieuw onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin een ding zeker is, de liefde overwint altijd!

De tekstbewerking is in handen van Ayden Carlo. De muziek wordt gecomponeerd door New Cool Collective's Willem Friede. Victorine Plante regisseert Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman en Khouloud Zaher.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

Ela Çolak (Volkskrant) ★★★★

"Charismatische cast maakt geweldige queer-versie van Shakespeares ‘Twelfth Night’ "

- Margriet Prinssen (Theaterkrant)

“Twelfth Night is in de enscenering van Aluin een swingend en spetterend feest vol heerlijke liefdesperikelen en genderverwarring. Een genderfluïde romcom van nu, met een prikkelende levensles aan het eind: het gaat in de liefde niet om ‘kiezen of delen’, maar om lekker samen delen."

Jowie Schimtz (Trouw)

"Iedereen is vrij op het eiland Illyrië. Een hij mag een hen zijn, en als je een getekend snorretje op je gezicht later weg wil vegen, dan mag dat ook. Want, zoals opperfeestbeest Feste het treffend zegt: ‘Alles aan jou is jij, Cesario’."