11387

Theater

Aluin

Dit is van Ons

Koop tickets
13916

Theater

Aluin

Dit is van Ons

Koop tickets
13917

Theater

Aluin

Dit is van Ons

Koop tickets
13915

Theater

Aluin

Dit is van Ons

Koop tickets

De erfenis van JP Coen.
Een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarendgeworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan PieterszoonCoen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoordenin de 21e eeuw.Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen,bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden inde huidige cancelmaatschappij?

Theatergroep Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken. Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moetje het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Regie Victorine Plante
Tekst Erik Snel
Decor Marcel Dolman
Kostuum Anouk van Schie
Spel Reinout Bussemaker, Susannah El Mecky, Monica Hofman, Aron Schaap
Compositie Willem Friede
Lichtontwerp Charlie Feld
Posterbeeld Miek Uittenhout
Grafisch ontwerp hollandse meesters
NRC ★★★★

"Toneelauteur Erik Snel, misschien wel de beste satireschrijver in het Nederlandse theater, maakt er een uiterst geestig steekspel van, waarin het huidige gesprek over ons koloniale verleden van alle kanten belicht wordt."

Volkskrant ★★★

"Reinout Bussemaker zet VOC-dienaar Coen komisch neer als een verbouwereerde tijdreiziger."