12678

Film

Anatomy of a Fall

Justine Triet

Koop tickets
12650

Film

Anatomy of a Fall

Justine Triet

Koop tickets
12651

Film

Anatomy of a Fall

Justine Triet

Koop tickets
12652

Film

Anatomy of a Fall

Justine Triet

Koop tickets

Regisseur Justine Triet, die met Anatomy of a Fall de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes binnensleepte, neemt haar tijd, nuanceert en brengt je op de muziek van 50 Cent naar het puntje van je stoel (en voorbij je eventuele vooroordelen).

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt. Omdat er weinig direct bewijsmateriaal is, wordt er door de openbaar aanklager van alles bijgehaald. 

VPRO Cinema ★★★★★

“Heerlijk cerebrale mix van rechtbankfilm en familiedrama, vol puntige dialogen, schurende personages en onmogelijke dilemma’s.”

De Volkskrant ★★★★

“De hele cast (inclusief de blindengeleidehond) is voortreffelijk, maar hoofdrolspeler Sandra Hüller heerst over elke afzonderlijke scène van deze film, die in Cannes werd bekroond met de Gouden Palm.”

Filmtotaal.nl ★★★★★

“Anatomy of a Fall is zo'n zeldzame film waarin alles klopt, die je aan het denken zet en je na afloop niet snel meer loslaat.”

Regie Justine Triet
Cast Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis
Land Frankrijk
Jaar 2023
Duur 152 minuten
Taal Frans, Duits, Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer