15102

Theater

Bureau Vergezicht | Anoek Nuyens

Beste Mensen

Koop tickets
  • za 30-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 22,50

Een voorstelling over de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar. Van de makers van de veelbekroonde voorstelling De zaak Shell

Klimaatspeeches worden al bijna een halve eeuw op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering.

In Beste Mensen komen de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar voorbij. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme. Nu, vijftig jaar later, door wanhoop. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen? 

Een actuele voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek en wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019). De regie is in handen van Erik Whien (bekend van voorstellingen als Verdriet is het ding met veren en A Case for the Existence of God).

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.
 

Idee & tekst Anoek Nuyens
Regie Erik Whien
Spel Hannah Hoekstra
Dramaturgie Goya van den Berg
Tekstbijdrage Rebekka de Wit
Scenografie Marloes en Wikke
Lichtontwerp: Julian Maiwald
Kostuum: Rebekka Wörmann
Stage research Sam Schwarz

Ook interessant voor jou

Emma Buysse & Luna Joosten
za 08-03

Emma Buysse & Luna Joosten

Reindier & Sander Plukaard
do 01-05

Reindier & Sander Plukaard

Tom Jaspers
za 31-05

Tom Jaspers