13067

Dans

Arnhemse Meisjes

Dance Flavours

Koop tickets
13121

Dans

Arnhemse Meisjes

Dance Flavours

Koop tickets

Bij Dance Flavours krijg je de mogelijkheid om het werk van verschillende dansmakers te proeven! (Collectief MAMM, Liam McCall en Danscollectief Arnhemse Meisjes.)

Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert Dance Flavours Performance Night: een podium voor werk in verschillende stadia van het dansproces: van work in progress tot herneming. Het programma bestaat uit werk van Collectief MAMM, Liam McCall en Danscollectief Arnhemse Meisjes.

Collectief MAMM - Something Else
In Something Else onderzoeken vijf performers de sociale druk om instant succes te behalen. Hoe verhouden we ons tot anderen in een wereld waar het onmogelijk lijkt om te vertragen? Kunnen we samenwerken of zijn we als generatie twintigers gedoemd voor een eindeloze en eenzame race?

Liam McCall - FR/AGILE
Hoe houden we het licht vast in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden? FR/AGILE is een oprechte dans solo waarin Liam McCall een manier probeert te vinden om zijn breekbaarheid en wendbaarheid te verenigen. Het is een pleidooi voor de noodzaak van kwetsbaarheid in HipHop, waarbij hij zijn rauwe menselijkheid onthult vanuit zijn kern als Bboy. In juni werd Liam genomineerd voor een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2023. FR/AGILE is Liams eerste eigen werk en won de Best Of Fringe Amsterdam Award in 2022.

Danscollectief Arnhemse Meisjes - Memories of the Future
Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert de korte dansfilm Memories of the Future. Hierin spelen de dansers met de tijd, al draaiend en dralend, totdat het heden het enige is dat overblijft. Na de wereldpremière op Cinedans 2021 ging de dansfilm de wereld over langs internationale filmfestivals, en viel het meerdere malen in de publiek- en juryprijzen.

 

Na afloop van het optreden zal er een nagesprek plaatsvinden, tijdens dit nagesprek zijn de dansers beschikbaar om je vragen te beantwoorden.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Collectief MAMM - Something Else concept: Collectief MAMM | performers: Amber Veltman, Gihan Koster, Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen, Winter Wieringa | dramaturgie: Isabel Meloen | Coaching: Camiel Corneille | duur: 30 minuten
Liam McCall - FR/AGILE concept, creatie & performance: Liam McCall | componist: Niels Broos | scenografie: Joey Schrauwen | duur: 30 minuten
Danscollectief Arnhemse Meisjes - Memories of the Future concept, creatie & performance: Danscollectief Arnhemse Meisjes | film: Floris Verweij | componist: Wout Kemkens | duur: 12 minuten