14611

Film

Augure

Baloji

14612

Film

Augure

Baloji

14613

Film

Augure

Baloji

14614

Film

Augure

Baloji

Na achttien jaar keert Koffi terug naar zijn geboorteland Congo om er zijn zwangere vrouw aan zijn familie voor te stellen en de traditionele bruidsschat te betalen.

De reünie verloopt echter niet zoals verwacht: hoewel Koffi met man en macht probeert de banden weer aan te sterken, is en blijft hij voor de gemeenschap een ‘teken van de duivel’. Koffi lijkt zich moeilijk los te kunnen wrikken uit de diepgewortelde geloofsovertuigingen van zijn familie. Samen met andere ‘duivelskinderen’ besluit hij de vurige strijd aan te gaan om dit helse label van zich af te werpen. Augure is een bezwerend drama over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo. 

Het speelfilmdebuut van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji werd geïnspireerd door het gewicht van zijn naam, dat in de koloniale tijd de beladen betekenis van ‘tovenaar’ kreeg. Naast de regie en het scenario verzorgde Baloji ook de kostuums en nam hij vier gloednieuwe albums op bij de film, gebaseerd op de hoofdpersonages. Het visueel verbluffende resultaat werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize en won internationaal nog vele andere prijzen.

Regie Baloji
Cast Lucie Debay, Marc Zinga, Yves-Marina Gnahoua, Eliane Umire
Land België,Frankrijk,Congo
Jaar 2023
Duur 90 minuten
Taal Frans gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 18-04
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 16-04

Sneak Preview