13119

Theater

Bambie

BAMBIE 2197 - om en nabij planeet Moebius

Koop tickets

Curieuze ruimtewezens met kleinmenselijke trekjes. Mimetheatergroep Bambie laat zich inspireren door de Franse striptekenaar Jean Giraud. Met poppentheatermaker Servaes Nelissen en celliste Amber Docters van Leeuwen.

De menselijke planeethoppers en de vreemdsoortige aliens worstelen allemaal met suffe, aardse problemen. 

“In korte scènes zien we telkens andere personages die beland zijn op een onbekende planeet dan wel op weg of op zoek zijn naar een ander melkwegstelsel. Totaal absurdistische en heel komische fragmenten, waarin de spelers rondlopen met een bal die zich telkens op een andere plek bevindt of met een gieter op hun hoofd. Sciencefiction slapstick.”
- De Theaterkrant

Onder de naam Moebius tekende Giraud psychedelische, soms woordloze sciencefiction over ruimtereizigers op een onduidelijk missie in een onafzienbaar universum. Eigenlijk verkende Moebius de ruimte in zijn eigen hoofd. 
De menselijke planeethoppers en de vreemdsoortige aliens die zij ontmoeten, worstelen dan ook met suffe, aardse problemen. Daar raakt de sciencefiction van Moebius aan het theater van Bambie. Dat gaat altijd over de (fysieke) worsteling met de dagelijkse realiteit waaruit de grootsheid van de verbeelding ontsnapping biedt. En daarin is geen zelfverzonnen planeet te ver.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

13120

De Theaterkrant

Bambie 2197 is een muzikale en beeldende voorstelling, even associatief als vluchtig, met een geestige kijk op de sukkelachtige mens, mooie surrealistische beelden en fantasierijke vondsten.

Ook interessant voor jou

Circus Treurdier
vr 01-03

Circus Treurdier