5335

Muziektheater

Beatrice van der Poel & Thomas Verbogt

Montere Weemoed II

Ineens is het stil. Dan houdt er iets op en misschien gaat het na de stilte door, maar het kan ook zijn dat de stilte een nieuw begin is. De stilte na een dichtgeslagen deur, de stilte na een mislukking, de stilte na een schaterlach, de stilte na een onverwacht woord of onverwachte beweging, de stilte na een verkeerd besluit. 

Auteur Thomas Verbogt en zangeres/componiste Beatrice van der Poel gaan opnieuw samen het theater in met nieuwe verhalen en nieuwe muziek: Montere Weemoed deel II 

Een must voor liefhebbers van literatuur, het Nederlandstalige lied en poëzie. Verhalen met een zachte glans van melancholie. Over donker en bitter gemoed, de lichtpuntjes in het bestaan, het avontuur van het alledaagse en dat alles gebracht met een grote glimlach.

Thomas Verbogt werd eerder genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, Boekhandelsprijs en de ECI Literatuurprijs. Hij schrijft ook toneel en dagelijks een column voor De Gelderlander. Van Verbogt verscheen onlangs de roman Als Je De Stilte Ziet.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter met een eigen stijl en heeft prettige, warme stem waarvan Frits Spits (NPO radio 2) zegt dat ie “klinkt als rode wijn”. Ze vertaalde Jimi Hendrix en als stem-actrice leest ze luisterboeken voor o.a. van Astrid Holleeder – Judas en Nicci French. Haar nieuwe album Na de Stilte verschijnt in 2022.

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Foto Jano van Gool
Haarlems Dagblad

“Verbogts verhalen zijn stuk voor stuk cursiefjes, waarin hij taalcuriosa en triviale gebeurtenissen aan elkaar koppelt… De liedjes zijn warm en voelen aangenaam dichtbij….”

Bekijk de trailer