11280

Muziektheater

BEER Muziektheater

De kwestie Sjostakovitsj

Koop tickets
11281

Muziektheater

BEER Muziektheater

De kwestie Sjostakovitsj

Koop tickets
  • za 09-03
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

Ontroerend en geestig drama tegen de achtergrond van een dictatoriaal regime. 
Drie geweldige acteurs: René Groothof, Dick van der Toorn en Yari van der Linden, spelen afwisselend Sjostakovitsj en alle rollen daaromheen. 

Dimitri Sjostakovitsj, de wereldberoemde Russische componist, leeft in voortdurende angst. Moet hij de wensen van Stalin inwilligen óf verslag doen van zijn schrikbewind en tirannie? Laat hij zich gebruiken door de dictator óf is hij juist de dissident die aan de kant van het volk staat? Het dilemma van Sjostakovitsj, die leefde en werkte tijdens het Stalinistische bewind, is Faustiaans te noemen: hoe verhoudt zijn artistieke integriteit zich tot de dictatoriale machthebber?  

De kwestie Sjostakovitsj gaat over de menselijke stem, in de spagaat van ambitie en integriteit versus onderdrukking en opportunisme. Maar uiteindelijk ook over ons, het publiek en onze wens aan de goede kant van de geschiedenis te staan.

Helaas is Helmert Woudenberg (1945-2023) vlak na het voltooien van het script van De kwestie Sjostakovitsj plotseling overleden. Beer Muziektheater is hem zeer dankbaar voor zijn onmisbare bijdrage aan deze en eerdere voorstellingen van Beer zoals De Boodschapper, De Nazi en de Kapper en De Reiziger.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

geluidsconcept Felix Ruiter

Ook interessant voor jou

Esther Apituley
vr 29-03

Esther Apituley