3065

Theater, Junior

Beumer & Drost

Erik of het Klein Insectenboek (8+)

3060

Theater, Junior

Beumer & Drost

Erik of het Klein Insectenboek (8+)

3067

Theater, Junior

Beumer & Drost

Erik of het Klein Insectenboek (8+)

Deze voorstelling is helaas afgelast... Alle bezoekers hebben via e-mail bericht hierover gehad. 

'Erik of het klein insectenboek’ gaat over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solms klein insectenboek ligt Erik te kijken naar het lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei.

Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten, die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen.

In een ingenieus decor geeft Peter Drost zeer treffend gestalte aan zowel Erik als aan de verschillende dieren die zijn pad kruisen.

 

Wist je dat deze voorstelling een echte Deventer theaterproductie is? 
En wist je dat deze voorstelling al meer dan 500 keer, over de hele wereld gespeeld is? Waaronder voorstellingen in Parijs, Toronto en Gorredijk. Vanwege COVID is 'Erik' terug op de Nederlandse- en Vlaamse planken, want: ook de insecten hebben het niet makkelijk...

Tekst Godfried Bomans
Bewerking Tom Sijtsma
Spel Peter Drost
Regie Henk van Ulsen
Muziek Fay Lovsky

Bekijk de trailer

De Groene Amsterdammer

"Deze voorstelling kan slechts in superlatieven worden beschreven: geestig, briljant van timing, muzikaal, tragisch, ontroerend, altijd spannend. […] Vertellerstoneel van ongeëvenaarde klasse!"

De Telegraaf

"Wondermooi theater. […] je kijkt ademloos toe, je lacht en verlaat de zaal met een zeer voldaan gevoel. Het voortreffelijke spel, de goede regie en het inventieve decor voegen nu wél een dimensie toe aan het oorspronkelijke verhaal. Kinderen wordt daarom aangeraden hun ouders mee te nemen, dan zien die ook weer eens wat goeds."

NRC

"‘Erik’ is een overtuigend pleidooi voor een theatervorm die we nog maar weinig te zien krijgen."