4665

Junior

Beumer & Drost

Het Ding (8+) | première

Koop tickets
  • zo 10-10
    15:00
    Theaterzaal
    € 10,00

Een spannend mysterie over de onnavolgbare wetenschapper, uitvinder én spion Theremin.

De Russische mijnheer Lev Sergejewitsj Termen werd geboren in 1896 te Sint-Petersburg en was van jongs af aan gefascineerd door electriciteit. Zo deed hij een bijzondere uitvinding die hem wereldwijde faam én een andere naam bezorgde: de “Theremin”, een muziekinstrument dat, zonder het aan te raken, geheimzinnige klanken voortbrengt. Dit electronische instrument werd omarmd door de filmwereld en de popmuziek, van Hitchcock tot The Beachboys.

Maar Theremin stond met zijn kennis van magnetische velden en optische instrumenten ook aan de basis van draadloze televisie, metaaldetector, gehoorapparaat, drumcomputer en afluisterapparatuur en werd zo ingezet door zowel de Russen als de Amerikanen voor allerlei goede én slechte dingen. Leon Theremin was uitvinder, muzikant en… spion. Hij heeft echt bestaan en werd bijna een eeuw oud.

Peter Drost speelt de spion Theremin en vele dubbelrollen in deze spannende thriller vol met archiefbeelden uit een meer dan grijs verleden. Het gebruik van film zorgt voor een levendig spektakel waar tijd en plaats voortdurend kunnen wisselen. Een thriller waar muziek in zit!

Genoot je ooit van “Ingeblikt” of “Dick Bos” van Beumer&Drost? Dan is Theremin iets voor jou. Filmtheater van de aller, aller bovenste plank voor iedereen vanaf 8 jaar.

Spel & Tekst Peter Drost
Script & Regie Michael Helmerhorst
Dramaturgie Géraldine Verhoeven
Graphics Lotte Averes
Filmmontage Henk Haselager
Volkskrant

‘De ingenieuze montage van oude filmfragmenten en de manier waarop de twee mannen daarin opduiken is niet alleen een ode aan de moderne digitale filmtechnieken, ook een voorbeeld van de manier waarop met film kan worden gemanipuleerd.’

AD

‘Wat een gerijpt vakmanschap! Wat een doordacht en verrukkelijk gebruik van moderne technieken bij enkele liefdevolle knipogen naar de vergeelde stripwereld van detective Dick Bos (‘pak aan schavuit’).’

Peter Drost over Het Ding

Ook interessant voor jou

Het Trojaanse Kalf
zo 20-03

Het Trojaanse Kalf

Bovenste Knoopje Open
zo 14-11

Bovenste Knoopje Open