7769

Film

BIER!

Koop tickets

Regisseur Friedrich Moser ontmoet zes eigenzinnige brouwers en neemt een duik in de internationale industrie van één van ‘s werelds meest geconsumeerde dranken. BIER!, de beste film ooit gebrouwen, geeft een blik op de boeiende en gevarieerde biercultuur.

Bier. Eeuwenoud genot en cultureel erfgoed. Traditioneel, natuurlijk, karaktervol. Ambachtelijke meesterbrouwers werken zich uit de naad om de verwachtingen van de consument te overtreffen. Met passie, expertise en liefde voor hun vak onderscheiden ze zich van de standaard bieren en breiden ze de verscheidenheid aan smaken en variëteiten uit. Wat maakt van een biertje nou écht een goed glas bier?

Genieten van eeuwenoud genot: Bier!

Wat is het geheim van een echt goed glas bier? In de schitterende film Bier! wordt het geheim ontrafeld. Zes eigenzinnige ambachtelijke bierbrouwers vertellen hoe karaktervol bier gebrouwen wordt. Een echt goed glas bier, dat heeft te maken met passie voor het brouwen, expertise en liefde voor het vak. De film Bier! belicht de internationale bierindustrie en besteedt diepgaand aandacht aan eeuwenoud genot. Een mooi moment om aandacht te besteden aan een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed.

De proef op de som: bierproeverij

Na afloop van de film neemt u de proef op de som. Aansluitend is er na de film een bierproeverij onder leiding van een deskundige brouwer van Gulpener bier. Gulpener bier is een voorbeeld van traditioneel vakmanschap. Sinds 1825 maakt deze Vrije Brouwer al diverse heerlijke speciaalbieren. Dit doet Gulpener in een Verbond met de Natuur: de duurzame brouwer betrekt zoveel mogelijk ingredienten uit de Limburgse omgeving. Bij deze proeverij gaat u ervaren wat dat betekent: een goed glas duurzaam bier!

Het goede doel

De opbrengst van deze avond is bedoeld voor het goede doel. Lionsclub Deventer IJsselvallei organiseert deze avond voor het goede doel. En dat goede doel is: de wensambulance Oost. Met de opbrengst van deze avond steunen wij het initiatief van de Wensambulance die een laatste wens van terminaal zieke patienten in vervulling doet gaan.

 

Wij hopen u op deze filmavond te mogen begroeten.

 

Lionsclub Deventer IJsselvallei

Regie Friedrich Moser
Land België,Oostenrijk
Jaar 2019
Duur 90 minuten
Taal Duits, Engels, Frans, Italiaans en Vlaams gesproken

Agenda

  • di 28-06
    19:30
    Filmzaal 4
    € 10,00

Bekijk de trailer