14366

Muziek

Blaudzun

solo in het theater | try-out

Koop tickets
  • wo 22-05
    20:00
    Theaterzaal
    € 26,50

In dit intieme solo-optreden vertelt Blaudzun over zijn songs en de verhalen die erachter schuilen. Met bekende muziek en ook een aantal nog niet uitgebrachte nummers. 

Blaudzun, de veelzijdige artiest met zijn kenmerkende grote bril en zwarte kleding blijft zijn stempel drukken met eerlijke, emotionele composities die luisteraars raken en inspireren. Eerder tourde hij met zijn volledige band langs de theaters, maar de behoefte groeit om het volgende theaterprogramma anders vorm te geven. Een unieke kans om de persoon achter de muziek te ontdekken.

Het is dit voorjaar precies tien jaar geleden dat zijn wereldwijd bejubelde album Promises of No Man’s Land uitkwam. Maar nog nooit deed Blaudzun een volledige solo show. 
Afgelopen maanden bracht Blaudzun twee singles uit waaronder ‘Dreamers’ dat vier maanden in de Airplay Top 100 stond.  Momenteel werkt de zanger aan zijn zevende album. In september speelt hij met band samen met Scapino Ballet een reprise van de succesvolle multidisciplinaire voorstelling OSCAR, in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam en het Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam (31/08 tm 29/09).

Na afloop staat er een drankje voor je klaar. 

Blaudzun 
Blaudzun is nome de plume van Johannes Sigmond (1974). Zijn muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop, poëtische teksten en zijn markante stem. In 2022 verschijnt zijn alom bejubelde zesde album ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS’. Het album komt op nummer 1 binnen in de Nederlandse Album Top 100 en recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen. 

14364
Parool over LONELY CITY EXIT WOUNDS

‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’

Trouw over LONELY CITY EXIT WOUNDS

‘Blaudzun biedt houvast in angstig tijden'

Volkskrant over LONELY CITY EXIT WOUNDS

‘Een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’

Foto Philipine van der Hul

Ook interessant voor jou

Flip Noorman & het Amsterdams Andalusisch Orkest
do 25-04

Flip Noorman & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Alex Roeka
za 25-05

Alex Roeka