14480

Film

Blue Giant

LAATSTE WEEK

Koop tickets

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden.

Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd. Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

NRC ★★★★

"Een begeesterde jazz-anime, met muziek van de Japanse jazzster Hiromi."

Schokkend Nieuws ★★★★1/2

"Jazz heeft onder velen het imago van oubollige muziek voor oude(re) mensen, maar de animefilm Blue Giant laat zien hoe intens en aangrijpend deze muziekvorm kan zijn in de handen van een stel tieners."

De Volkskrant ★★★

"In de Japanse animatiefilm ‘Blue Giant’, over een jongen die een jazzlegende wil worden, speelt de muziek de hoofdrol."

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

MIMIK x Japan

MIMIK x Japan