16374

Muziektheater

Deventer op Stelten - Muziektheater BOT

Bras

Koop tickets

BOT duikt in de muzikale en beeldende taal van een eeuw geleden, het bruisende en oververhitte vacuüm tussen twee wereldoorlogen. Een ruige periode waarin iedereen zoekende was, de kunsten meer dan ooit de grenzen opzochten van wat wel en niet kon en niemand zich iets aantrok van wat redelijk of betamelijk was. De tijd van vuig cabaret en verwarrende kunst, rechtlijnige modernisten en swingende jazz. Maar tegelijk ook de tijd van verontrustende behoudzucht en het verlangen naar een sterke leider.  

“Met BRAS bevraagt BOT de huidige jaren ’20 waarin eenzelfde soort spanning in de lucht hangt als een eeuw geleden”, aldus Geert Jonkers van Muziektheater BOT. “De knallende roep om verandering en tegelijk het vastklampen aan het verleden zorgen voor een explosieve tijd waarin we van elkaar vervreemden en mensen steeds verder van elkaar af komen te staan. Er is veel zwart en wit en steeds minder grijs. Enerzijds wil men stevige veranderingen voor een betere toekomst, anderzijds wil men vooral behouden wat er is of was. De vraag is: gaat het ook nu genadeloos exploderen of vinden we elkaar op tijd terug? Hoe oneens je het ook met elkaar mag zijn, raak elkaar niet kwijt. Leer van het verleden en zorg dat je altijd met elkaar in gesprek blijft. We brengen dit verhaal via rauw en uitbundig muziektheater, met een stevige dosis humor en een vette knipoog naar een eeuw geleden.”

Muziektheater BOT
BOT heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater, een indrukwekkend scala aan zelfgebouwde muziekinstrumenten en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert het publiek, tot op het bot. BOT heeft zijn wortels in het beeldend theater en de kinetische kunst en combineert dat met een groot aantal muzikale stijlen, overgoten met een flinke dosis humor. BRAS is de eerste buitenvoorstelling die BOT maakt.

 

Let op: Verkoop gaat via Deventer Schouwburg. De locatie van het evenement is het oude Senzora terrein.

Puur en rauw muziektheater, met een stevige dosis humor en een vette knipoog naar een eeuw geleden.

Ook interessant voor jou

MIMIK presenteert
do 05-09

MIMIK presenteert