14056

Film

Breaking Social

Fredrik Gertten

Koop tickets
14057

Film

Breaking Social

Fredrik Gertten

Koop tickets
14058

Film

Breaking Social

Fredrik Gertten

Koop tickets
14059

Film

Breaking Social

Fredrik Gertten

Koop tickets
In de hoopvolle documentaire Breaking Social volgt docu-veteraan Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) activisten die wereldwijd in opstand komen tegen sociale ongelijkheid en corruptie. De inspirerende verhalen worden afgewisseld met reflecties van Rutger Bregman en Sarah Chayes.

Samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract. Werk hard, behandel elkaar met respect, speel volgens de regels en je wordt beloond. Maar de realiteit is anders. Winst wordt via belastingparadijzen weggesluisd en grond wordt leeg geboord zonder dat de samenleving daar iets voor terugkrijgt. In de hoopvolle documentaire Breaking Social kijkt Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) naar de globale patronen van kleptocratie en landontginning. Van een vermoorde onderzoeksjournalist in Malta tot een waterloze rivier in Chili. Maar het omslagpunt is bereikt. Wereldwijd komen activisten in opstand tegen sociale ongelijkheid en corruptie. Hun inspirerende verhalen worden afgewisseld met reflecties van auteurs Rutger Bregman en Sarah Chayes. Kan het tij worden gekeerd? 

Breaking Social is een film die ons laat nadenken over de bouwstenen van onze samenleving en probeert een zaadje hoop te planten in ieder van ons.

Filmtotaal ★★★★

"Documentaire over hebzucht en winstbejag, maar vooral over menselijke veerkracht en de onvermoeibare strijd tegen onrechtvaardigheid."

Regie Fredrik Gertten
Cast Rutger Bregman, Sarah Chayes
Land Zweden
Jaar 2023
Duur 93 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Human Forever
di 27-02

Human Forever

Sneak Preview
di 27-02

Sneak Preview