12258

Film

Cinema Rondeel: Post-Pandemic Public Spaces

Hanlin Stuer, Olivier Wiegerinck en Matt van Kessel

Koop tickets

In het kader van Cinema Rondeel. Met een inleiding van Hanlin Stuer, Olivier Wiegerinck en Matt van Kessel. 

 

Tijdens de COVID-pandemie raakten de drie studenten gefascineerd door de impact van noodmaatregelen op het gebruik van de openbare ruimte. Ze besloten er een documentaire over te maken.

‘Na een pandemisch jaar is het tijd om verder te kijken en ons af te vragen wat er nu is veranderd in de openbare ruimte.’

Drie Honours Program-studenten BSc, Hanlin Stuer, Olivier Wiegerinck en Matt van Kessel liepen mee in de researchgroup ‘The Design of Public Space’ en maakten er deze documentaire. Het resultaat is een tijdsdocument: de COVID-19 crisis heeft een aantal belangrijke transities in de openbare ruimte versneld, maar ook voor belangrijke nieuwe uitdagingen gezorgd. De documentaire geeft kijk op deze veranderingen in het denken over het ontwerp, de mobiliteit, de ongelijkheid en ons gedrag. 

Het doel van de documentaire is om nieuwe perspectieven te geven en, zo mogelijk, antwoord te geven op de uitdagingen. 
De visie op de toekomst van onze openbare ruimte komt thematisch naar voren in acht interviews met Nathalie de Vries, Ton Venhoeven, Ellen van Bueren, Edzo Bindels, Annemieke Fontein, Lior Steinberg, Linda Zuiderwijk en Co Verdaas. 
De documentaire wordt ingeleid door de regisseurs Hanlin Stuer en Olivier Wiegerinck, beide tevens masterstudent aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Regie Hanlin Stuer, Olivier Wiegerinck en Matt van Kessel
Land Nederland
Jaar 2023
Duur 90 minuten
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Oppenheimer
wo 04-10

Oppenheimer

Past Lives
do 05-10

Past Lives