6094

Muziek

Club Classique

Gershwin

Koop tickets
  • zo 27-03
    16:00
    Theaterzaal
    € 20,00

Gershwin is een voorstelling waarin je wordt ontroerd door gedichten, opgezweept door jazz, getroost door klassiek en verwarmd door vriendschap. Club Classique vormt de muzikale schakel tussen de Gershwins en laat de tijd wegsmelten.   

Hoe leer je iemand kennen die bijna een eeuw eerder leefde? Spoken word artiest en dichter Gershwin Bonevacia is vernoemd naar de legendarische Amerikaanse componist George Gershwin. Niet voor niets ademen zijn gedichten muziek, Bonevacia voelt zich verwant aan zijn naamgever. De zoektocht naar zingeving in het leven brengt de beide Gershwins bij elkaar. Via gedichten en muziek wordt een eeuw overbrugd en ontstaat er een ware vriendschap. Hoe zou een gedicht van Bonevacia hebben geklonken op muziek van George? 

Club Classique 
Je komt ons overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild in bijvoorbeeld een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Het is een feest voor de zintuigen.  
Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Witteman. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Voorstelling Gershwin Bonevacia
Viool Myrthe Helder
Cello Leonard Besseling
Piano Caspar Vos

Ook interessant voor jou

Cameretten
za 07-05

Cameretten

Loes Luca
za 16-04

Loes Luca

Leids Cabaret Festival
do 17-03

Leids Cabaret Festival