14289

Theater

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Koop tickets
14457

Theater

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Koop tickets
14458

Theater

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Koop tickets

Hard Cut Paradise is een een slapstickvoorstelling voor mensen met een sterke maag. Een fysieke beeldenstorm, een aaneenschakeling van controversiële gedachtes, troostende beelden, een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis. Wat is nu eigenlijk beschaafd en wat we hebben geleerd van de beschavingen voor ons?

Als we kritisch naar ons geschiedenis kijken kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis? 

Collectief Het Paradijs creëert fysiek, beeldend, absurd én apocalyptisch theater waar de ruimte continue zal transformeren door hen die zich de beschaafden noemen.

Over Collectief het Paradijs
Sinds 2018 bestaat Collectief Het Paradijs, als afstudeerklas van de mime-opleiding. Ze bestormden direct het podiumveld met de spraakmakende voorstelling Paradijsvertraging en hebben sindsdien non-stop verder gebouwd. Het Collectief maakte voorstellingen zoals Vormen Van Opdringerigheid, Descend into the Grave en The Wedding. Ze maken rauw werk, dat op een beeldende, fysiek energetische manier de tijdgeest bevraagt en daarmee het publiek meedogenloos om de oren slaat. 

Lees de recensie van de Theaterkrant over Hard Cut Paradise!

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Theaterkrant

“Aan iedere scène ligt een sterk beeld ten grondslag, wat Hard Cut Paradise vooral een esthetisch visueel feest maakt.”

Theaterkrant

“Hard Cut Paradise eindigt in een lange slapstickscène waarin beschaving niet meer dan een dun laagje etiquette blijkt. Aan een lange tafel vindt een high society-diner plaats, met glimmende zilveren schalen en een hagelwit tafelkleed. Slim zijn de details die verwijzen naar onderdrukking en geweld: de spelers dragen bontjassen en op tafel prijkt roofkunst. ”

Theaterkrant

“ Schutte, Van Woerkom en Weers spelen de slapstick vol overgave en zijn alle drie ijzersterk in hun fysieke humor. Langzaam verandert hun deftige stijfheid in beestachtige chaos waar je een sterke maag voor nodig hebt. ”

spel Vincent van Woerkom en Luuk Weers
regie Vincent van Woerkom
productie floor Öfner
zakelijk Christiaan Uytdehaage
technische productie Yared van der Zijde
licht Maarten van Burken techniek Joram van Vliet
decor Calle de Hoog, Jurriaan de vos, Theun Mosk
artistiek advies Loes van der Pligt
dramaturgie advies Florian Hellwig
foto Elze van Houtum
marketing MEERMETVEER