15389

Fysiek theater

Collectief het Paradijs

Rebirth - Part I. HELL

Koop tickets
  • wo 14-05
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Vergeet Rutger Bregman, vergeet Yuval Noah Harari en vergeet alle andere zelfhulpboeken voor de 21ste eeuw, Collectief Het Paradijs gidst de misantropische mens naar de weg omhoog. Waar de gemiddelde hulpgoeroe met loze beloftes en mooie woorden schiet, bieden wij échte houvast! Een theater-triptiek die je leven voorgoed zal veranderen.

Rebirth – Part I. HELL - Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie te omarmen, hoopt Collectief Het Paradijs in de ontbinding het licht weer te vinden. We kijken het vurige beest dat de mens heet in de bek en graven door de aardkorst heen op zoek naar de Hel. We betreden de kern die begint te rotten, schimmelen, stinken en verteren, waarna uit de grauwste maar meest vruchtbare as een nieuw zaadje doet ontspruiten. Een rauwe beeldende filmische voorstelling die je meeneemt in de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed.

De rebirth Triptiek
In alle nederigheid neemt Collectief Het Paradijs de komende jaren de rol op zich van gids om de dwalende mens houvast te geven. De eenentwintigste-eeuwse mens is volgens het Collectief volledig het spoor bijster over goed en kwaad, over hoe het leven te leven en hoe driften te beantwoorden. De trippende rebirth triptiek leidt u door de Hel (2025), door de Hemel (2026), om met richting voor het leven terug te keren op Aarde (2027).

Collectief Het Paradijs, een mimecollectief met aan het roer: Luuk Weers, Vincent van Woerkom en Ivar Schutte bijgestaan door productieleider Floor Öfner en zakelijk leider Christiaan Uytdehaage. Wij maken filmisch punk theater. Voorstellingen over de mens in een rauwe, absurdistische bewegingstaal waarin de banaliteit van ons dagelijks leven over het voetlicht wordt gebracht. Ons werk is in de basis mime - het lichaam is de grond van alles; van onze hartenkreten, van onze wilskracht, van onze kwetsbaarheid. Met de beste elementen uit filmisch en punk theater smijten we de absoluutheden tegen elkaar om een gelaagd, verwarrend, energiek en tegelijkertijd genuanceerd werk te creëren. 
 

" …. beestachtige chaos waar je een sterke maag voor nodig hebt.” 
- Theaterkrant

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Credits foto Elze van Houtum
Spel & Concept Ivar Schutte, Vincent van Woerkom en Luuk Weers
Zakelijke leiding Christiaan Uytdehaage
Productieleiding Floor Öfner
Theaterkrant over Hard Cut Paradise

“Aan iedere scène ligt een sterk beeld ten grondslag, wat Hard Cut Paradise vooral een esthetisch visueel feest maakt.”

Theaterkrant over Hard Cut Paradise

“Hard Cut Paradise eindigt in een lange slapstickscène waarin beschaving niet meer dan een dun laagje etiquette blijkt. Aan een lange tafel vindt een high society-diner plaats, met glimmende zilveren schalen en een hagelwit tafelkleed. Slim zijn de details die verwijzen naar onderdrukking en geweld: de spelers dragen bontjassen en op tafel prijkt roofkunst. ”

Theaterkrant over Hard Cut Paradise

“ Schutte, Van Woerkom en Weers spelen de slapstick vol overgave en zijn alle drie ijzersterk in hun fysieke humor. Langzaam verandert hun deftige stijfheid in beestachtige chaos waar je een sterke maag voor nodig hebt. ”

Ook interessant voor jou

&Brakema Producties
vr 09-05

&Brakema Producties

Abel van Gijlswijk
za 22-02

Abel van Gijlswijk

Bambie
do 16-01

Bambie