3652

Film

David Byrne's American Utopia

Spike Lee

3653

Film

David Byrne's American Utopia

Spike Lee

3654

Film

David Byrne's American Utopia

Spike Lee

3738

Film

David Byrne's American Utopia

Spike Lee

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour.

Toen David Byrne (van de legendarische band Talking Heads) van oktober 2019 tot februari 2020 op Broadway zijn show American Utopia opvoerde, konden theaters nog onbekommerd tot de laatste stoel uitverkopen. Wekenlang liet Byrne alle 961 bezoekers van het Hudson Theatre zien en horen dat hij een songwriter en verteller van de buitencategorie is. De bijbehorende wereldtour leverde louter lovende recensies op. In een sober decor poetsten hij en zijn internationale verzameling muzikanten onvergankelijke songs van Talking Heads songs op om ze moeiteloos te combineren met nieuw werk. Spike Lee maakte er een meeslepende concertfilm van, waarin hij volgens het principe ‘vorm volgt inhoud’ dienstbaar en soepel de bewegingen van Byrne en zijn muzikanten interpreteert.

Zingend, pratend en zelfs dansend deelt Byrne zijn blik op de mensheid en zoekt hij naar verbinding. Een van de hoogtepunten, waarin activist Lee prachtig samensmelt met humanist Byrne is de indrukwekkende vertolking van Janelle Monáe’s protestsong ‘Hell You Talmbout’, waarin de namen worden gescandeerd van zwarte mensen die omkwamen door racistisch geweld.

Regie Spike Lee
Cast David Byrne
Land VS
Jaar 2020
Duur 105 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

De Slag Om De Schelde
ma 26-07

De Slag Om De Schelde

Nomadland
zo 25-07

Nomadland