6903

Dans

De Dansers

Hold Your Horses

Koop tickets
6902

Dans

De Dansers

Hold Your Horses

Koop tickets
6907

Dans

De Dansers

Hold Your Horses

Koop tickets
6901

Dans

De Dansers

Hold Your Horses

Koop tickets
  • za 11-02
    20:30
    Theaterzaal
    € 21,00

Hold Your Horses is een dansconcert over het verlangen naar houvast. De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen (inclusief bijbehorende lijven) en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, wegvliegen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien hartstocht en afstand. We zien het verstrijken van de tijd, vastgezet in een strak ritme. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien geen paarden, al voelen we ze wel. We zien niet de grillige wereld waar we maar geen grip op krijgen. We voelen hem wel door onze vingers glippen.

Hold Your Horses gaat over de drang om je aan iets of iemand vast te houden, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt. Zes performers brengen de voorstelling tot leven met overgave en muzikaliteit. Hold Your Horses kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille vol meeslepende gitaarstukken en aangrijpende songs.

Hold Your Horses is deels in Berlijn gecreëerd en ging in september/oktober 2021 in première in Berlijn en Utrecht. In de zomer van 2022 speelt Hold Your Horses als locatievoorstelling op verschillende (internationale) festivals.

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Choreografie Josephine van Rheenen
Live muziek Guy Corneille
Uitgevoerd door en gemaakt met Yeli Beurskens, Marie Khatib-Shahidi/ Noëmi Wagner/ Yoko Haveman, Liam McCall, Youri Peters, Arturo Vargas
Scenografie Timme Afschrift
Techniek Chieljan van der Hoek
Dramaturgie Moniek Merkx
Kostuum advies Nicky Nina de Jong
Productie Danae Bos
de Volkskrant

"Hold Your Horses’ van De Dansers barst van verlangen naar houvast"

Theaterkrant

"Hold Your Horses heeft de energie van een festivalbeleving, zonder dat je er een week van moet bijkomen."

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Esther Apituley
za 25-03

Esther Apituley

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Noord Nederlands Toneel | Mart van Berckel
vr 10-03

Noord Nederlands Toneel | Mart van Berckel