14832

Special

De Facto Live

On Tour

Koop tickets
13991

Special

De Facto Live

On Tour

Koop tickets
13995

Special

De Facto Live

On Tour

Koop tickets

De Facto duikt in de wereld van niet-erkende landen en wonderlijke grensgebieden. Met gasten uit de journalistiek, kunst en wetenschap onderzoeken we de impact van grenzen op ons dagelijks leven. Een avond met live interviews, presentaties, een quiz, muziek en film. Met vanavond de tweede aflevering.

 

Na het succes van de eerste avond organiseren we op deze avond weer een Facto Live. We interviewen schrijver Philip Dröge over Moresnet, een ministaatje dat in de negentiende eeuw grensde aan Nederland. Emrah Ogüztürk, een virtuoos op het gebied van Oosterse blaasinstrumenten, bespeelt voor ons de kaval, de Koerdische herdersfluit. Fotograaf Michael Rhebergen laat ons zien hoe Nederland eruit zal zien als de zeespiegel stijgt. Grafisch vormgever Floor Koomen duikt in de geschiedenis van de vlag voor een verenigd Korea en er is een quiz van researcher Suzanne Hendriks. Moderatie: journalist Jorie Horsthuis.

De Facto is een project van journalist Jorie Horsthuis, researcher Suzanne Hendriks en grafisch vormgever Floor Koomen. Zie defactoborders.org en volg @defactoborders.

Noteer in je agenda: woensdag 29 mei is er nog een aflevering van De Facto! Het programma van deze avond wordt binnenkort bekend gemaakt.

In de pauze staat er een drankje voor je klaar.

 

Ook interessant voor jou

De Facto Live
wo 29-05

De Facto Live