3699

Toneel

De Gemeenschap

Nederlandse Comedie

Vanwege de lockdown is deze voorstelling helaas geannuleerd. Bezoekers zijn per e-mail op de hoogte gesteld. 

TIP! De voorstelling is wel te bekijken bij theater Concordia als livestream, op donderdag 1 april. Klik hier voor meer info en kaarten... 

Met een topcast wekt De Gemeenschap een wereld tot leven die zou kunnen worden omschreven als een eenentwintigste-eeuwse variant van ‘All in the family’. Net als in die legendarische sitcom staat ook hier de gezinsharmonie voortdurend onder druk – van buitenaf en van binnenuit.

Twee ouders houden al decennialang een vergissing in stand die ze ‘een goed huwelijk’ noemen. Hun volwassen dochter beweegt zich, samen met haar vriend, moeiteloos door de wereld: comfortabel en middle-of-the-road. Het familie-kaartenhuis krijgt het zwaar te verduren wanneer de zoon, een hypergevoelig moederskind dat op zijn zesentwintigste nog altijd in het ouderlijk huis woont, op een zaterdagavond iedereen verrast met zijn nieuwe minnaar, een veel oudere man met een messcherpe blik en dito tong. Maatschappelijke tegenstellingen en persoonlijke dilemma’s komen volop met elkaar in botsing in dit levensechte, allesbehalve flatteuze gezinsportret. Maar hoe hoog de spanningen ook oplopen – de bevrijdende lach en de compassie zijn nooit ver weg.

Spel Dic van Duin, Debbie Korper, Yara Alink, Milan Boele van Hensbroek, Sander Plukaard, Gerardjan Rijnders
Regie Roy Peters
Tekst Rob de Graaf
Decor Marcel Kranendonk
Licht Coen Jongsma
Dramaturgie Anil Jagdewsing
Kostuums Marrit van der Burgt

Ook interessant voor jou

Bambie
do 13-05

Bambie

Jack Wouterse
wo 12-05

Jack Wouterse

Wart Kamps, Stephanie Louwrier en Esther Habbema
vr 28-05

Wart Kamps, Stephanie Louwrier en Esther Habbema